Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ranskan 94-vuotiaasta ex-presidentistä aloitetaan seksuaalirikostutkinta

Ranskassa aloitetaan tutkinta maan entistä presidenttiä Valery Giscard d’Estaingia vastaan häneen kohdistuvien seksuaalirikossyytösten vuoksi, kertoivat syyttäjät maanantaina.

Tutkinta liittyy saksalaisen toimittajan syytöksiin, joiden mukaan Giscard d’Estaing olisi ahdistellut häntä toistuvasti presidentin toimistossa Pariisissa tehdyn haastattelun jälkeen, kertoivat viranomaiset uutistoimisto AFP:lle.

Ann-Kathrin Stracke kertoi viime viikolla uutistoimisto AFP:lle, että hän oli tehnyt rikosilmoituksen Giscard d’Estaingia vastaan. Stracken mukaan Ranskan entinen presidentti oli koskenut hänen takapuoltaan yhteensä kolme kertaa vuoden 2018 joulukuussa tehdyn haastattelun yhteydessä, muun muassa kun he olivat poseeranneet yhdessä valokuvaa varten. Giscard d’Estaing oli tuolloin 92-vuotias.

Toimittaja on kertonut yrittäneensä työntää entistä presidenttiä pois luotaan, mutta ei onnistunut siinä.

Hänen onnistui kertomansa mukaan saada kameramies avukseen. Kuvaaja oli Stracken mukaan kaatanut lampunvarjostimen harhauttaakseen Giscard d'Estaingia sillä aikaa, kun hän asetti toimittajan ja presidentin väliin tuolin.

Giscard d'Estaingin asianajaja ei kommentoinut asiaa

Stracke toi asian syyttäjien tietoon marraskuun alkupuoliskolla. Hänen työnantajansa, saksalaisen yleisradioyhtiö WDR:n edustaja kertoi yhtiön tukeneen Strackea siitä saakka, kun tapaus tuotiin heidän tietoonsa ja tukevansa häntä myös rikosilmoituksen kanssa.

Stracke kommentoi maanantaina olevansa tyytyväinen kuullessaan tutkintapäätöksestä ja kertoi olevansa ranskalaisviranomaisten käytettävissä, jos tutkinta sitä vaatii.

Entisen valtionpäämiehen asianajaja ei suostunut kommentoimaan tapausta maanantaina AFP:lle.

Giscard d’Estaing on tällä hetkellä 94-vuotias. Hän oli Ranskan presidenttinä vuodesta 1974 vuoteen 1981, jolloin hän hävisi vaaleissa Francois Mitterandille. Hän on Ranskan vanhin edelleen elossa oleva presidentti.

Presidenttikautensa aikaan hän auttoi tuomaan maahan useita radikaaliksi koettuja uudistuksia. Hän muun muassa laski äänestysiän 18 ikävuoteen ja laillisti abortin. Tänä päivänä Giscard d’Estaing on Ranskan perustuslakineuvoston jäsen.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.