Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjällä taas alle 10 000 koronavirustartunnan päivä – laskevasta trendistä ei vielä voida puhua

Venäjällä on jälleen ilmoitettu alle 10 000 uudesta koronavirustartunnasta. Päivä on jo kolmas, kun ilmoitettujen tartuntojen määrä päivässä jää alle 10 000:n.

Uusia koronavirukseen liittyviä kuolemia viranomaiset kertovat olleen 94.

Yhteensä Venäjällä on virallisesti todettu lähes 282 000 tartuntaa ja yli 2 600 kuolemaa, mikä on miljoonaa kohti laskettuna noin 1 900 tartuntaa ja 18 kuolemaa.

Koska luvut vaihtelevat päivittäin, laskevasta trendistä ei vielä voida puhua. Lisäksi Venäjää on arvostelu lukujen aliraportoinnista. Viranomaiset selittävät alhaisia lukuja sillä, että virus saapui Venäjälle suhteellisen myöhään ja maan tilastoissa huomioidaan vain varsinaiset viruksen aiheuttamat kuolemat.

Koronavirustartunta vastasyntyneellä

Terveysviranomaisten mukaan myös Venäjällä syntyneellä vauvalla on todettu koronavirustartunta, kertoo uutistoimisto Tass.

Vauva syntyi Beslanissa, Pohjois-Ossetiassa. Paikallisten terveysviranomaisten mukaan lapsen äiti oli saanut koronatartunnan ollessaan raskaana. Terveysviranomaisten mukaan hänen lapsellaan olisi ollut tartunta jo syntyessään.

Vastaavanlaisia tapauksia on ollut vain muutama. Huhtikuun puolivälissä havaittiin vastasyntyneellä tartunta Perussa. Tuolloin terveysviranomaiset kertoivat tapauksen olleen tiettävästi toinen vastasyntyneen koronavirustartunta koko maailmassa.

Ruotsissa vain viisi uutta koronaan liittyvää kuolemaa

Ruotsissa koronaan liittyvien kuolemien määrä kasvoi edellisestä päivästä viidellä, kertovat viranomaisten tuoreet koronatilastot. Tämä on huomattavasti vähemmän kuin edeltävänä päivänä, jolloin vastaava lukema oli 28.

Kuolinlukujen tilastoinnissa esiintyy kuitenkin tavallisesti viivettä viikonloppuisin ja koronaan liittyvien kuolemien määrässä nähdään todennäköisesti nousua alkuviikosta.

Ruotsissa on kirjattu tähän mennessä noin 3 700 koronaan liittyvää kuolemaa.

Tilastojen mukaan yhteensä 30 143 ihmistä on saanut koronatartunnan Ruotsissa ja 1 842 ihmistä on saanut koronan vuoksi tehohoitoa.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.