Kunta-alan tuumaustauko päättyy, tes-neuvottelupöytään palataan tänään

Kuntatyönantajien työmarkkinajohtaja Markku Jalonen (kesk.), OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen ja Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen osallistuivat Politiikantoimittajat ry:n järjestämään Kuuma työmarkkinakevät -tilaisuuteen 18. joulukuuta 2019 Helsingissä. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Kunta-alan työehtosopimusneuvottelut jatkuvat tänään.

Neuvottelut jäivät tauolle vappuaattona, jolloin hoitajajärjestöt Super ja Tehy torjuivat valtakunnansovittelijan ratkaisuehdotuksen. Järjestöt katsoivat, että ratkaisu olisi heikentänyt hoitajien asemaa ja etuja.

Neuvottelut jatkuvat järjestökohtaisina. Tämä tarkoittaa, että Kuntatyönantajat KT neuvottelee erikseen pääsopijajärjestöjen kanssa.

Sopimusta sorvataan myös ilman valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalaa.

Sopijaosapuolia ovat KT:n lisäksi Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Juko, Julkisen alan unioni JAU ja Sote, johon kuuluvat hoitajajärjestöt ja pelastusala.

Hoitajajärjestöt ovat pyrkineet saamaan sote-alalle oman työehtosopimuksen, joka noudattaisi yleistä palkankorotuslinjaa ja johon ei sisältyisi kiky-tunteja. Lisäksi hoitajille on neuvoteltu lisäkorvausta valmiuslain voimassaoloajalta.

Kunta-alan työehtosopimusten piirissä on yli 400 000 työntekijää. Vanhat työehtosopimukset umpeutuivat maalis-huhtikuun vaihteessa. Tätä sopimusta noudatetaan kunnes uusi työehtosopimus saadaan aikaiseksi.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka