Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Singapore lähetti sadoille virheellisiä koronaviestejä, pyysi anteeksi

Singapore on pyytänyt anteeksi tekstiviestisekaannusta, jossa yli 350 ihmistä on saanut ilmoituksen positiivisesta koronatestituloksesta.

Kyseisillä ihmisillä on ollut aiemmin covid-19-tartunta. Virheellisen viestin mukaan näiden ihmisten testitulos on ollut uudelleen positiivinen.

Terveysministeriön mukaan viestin lähettäminen johtui teknisestä viasta. Ministeriö pyysi anteeksi huolta, jota viesti on mahdollisesti aiheuttanut, ja vakuutti, että prosesseja on nyt muutettu, jottei vastaava virhe toistu.

Singapore menestyi aluksi hyvin koronaviruksen leviämisen estämisessä, mutta maahan on nyt iskenyt toinen tartunta-aalto. Tartunnat ovat levinneet erityisesti ahtaissa oloissa elävien vierastyöläisten keskuudessa.

Chilessä useita ministereitä ja lähes puolet senaatista koronakaranteenissa

Chilessä neljä ministeriä ja noin puolet maan parlamentin ylähuoneen jäsenistä on joutunut koronakaranteeniin. Karanteeniin joutuneet ministerit ja senaattorit ovat olleet tekemisissä koronavirustartunnan saaneiden senaattoreiden kanssa.

Valtiovarainministeri Ignacio Briones tviittasi olleensa perjantaina testissä ja tuloksen olleen negatiivinen. Hän odottelee kuitenkin karanteenissa toista testiä. Myös parikymmentä senaattoria on viime viikon lopulta lähtien ollut karanteenissa.

Chilessä on Worldometer -sivuston mukaan noin 46 000 covid-tartunnan saanutta. Tartuntoja on noin 2 400 tapausta miljoonaa asukasta kohti eli enemmän kuin esimerkiksi Suomessa.

Suurin osa tartunnoista on todettu pääkaupungissa Santiagossa, jonne onkin määrätty tiukkoja rajoituksia viruksen leviämisen estämiseksi.

Santiagon liepeillä sijaitsevan alueen asukkaiden ja poliisin välille puhkesi maanantaina väkivaltainen yhteenotto. AFP:n haastatteleman asukkaan mukaan syynä asukkaiden protestointiin eivät niinkään olleet karanteenitoimet vaan muun muassa ruokapula, jota köyhän alueen asukkaat kokevat.

Presidentti Sebastian Pinera lupaili jo ennen yhteenottoa 2,5:tä miljoonaa ruokapakettia köyhimille chileläisille.