Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Moskeijoista raikasi fasismin vastainen protestilaulu Turkissa – syyttäjä tutkii, kuka kaappasi äänentoistojärjestelmän

Turkki on aloittanut rikostutkinnan moskeijoiden äänentoistojärjestelmän kaappaamisesta. Rannikkokaupunki Izmirin moskeijoiden ämyreistä raikasi keskiviikkona italialainen fasismia vastustava Bella Ciao -protestilaulu.

Viranomaiset, uskonnolliset yhteisöt ja maan lehdistö ovat tuominneet teon skandaaliksi ja sabotaasiksi. Moskeijoiden äänentoisto on tarkoitettu ainoastaan uskonnollisia kuulutuksia ja rukouskutsuja varten. Rukouskutsut ovat kuitenkin hiljentyneet maaliskuun jälkeen, sillä moskeijat eivät ole järjestäneet rukoushetkiä koronavirustilanteen vuoksi.

Izmirin syyttäjän mukaan itse tapahtuman ja sen tekijän lisäksi selvitetään, onko tapahtuman raportoiminen sosiaaliseen mediaan ollut rikos. Myös Turkin uskonnollisten asioiden virasto on käynnistänyt asiasta sisäisen tutkinnan.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.