Stora Enson hanke puisesta pääkonttorista etenee – finaaliin kuusi ehdokasta

Puusta rakennettava uusi pääkonttori nousee paraatipaikalle Helsingin Katajanokan rantaan, vinosti vastapäätä Presidentinlinnaa. / Varma' Handout / Varma' / LEHTIKUVA

STT

Arkkitehtuurikilpailu metsäyhtiö Stora Enson uuden pääkonttorin rakentamiseksi etenee ja kuusi finalistiehdokasta on julkistettu.

Puusta rakennettava uusi pääkonttori nousee paraatipaikalle Helsingin Katajanokan rantaan, vinosti vastapäätä Presidentinlinnaa. Rakennuttaja on eläkeyhtiö Varma , jolta Stora Enso vuokraa tilat.

Rakennukseen tulee pääkonttorin lisäksi myös hotelli. Suunnittelukilpailuun osallistui kuusi toimistoa Suomesta, Pohjoismaista ja Japanista. Kilpailun voittaja valitaan kesäkuussa. Kilpailutöitä arvioidessaan tuomaristo ei tiedä, mikä työ on minkäkin arkkitehtitoimiston toteuttama.

Hiilineutraali rakennus valmistuu 2023

Katajanokan Laituriksi nimetystä rakennuksesta on tarkoitus tehdä hiilineutraali, jotta sen hiilijalanjälki olisi koko elinkaaren ajalta nolla. Rakennusmateriaaleina käytetään Stora Enson massiivipuuelementtejä ja uuden talon on määrä valmistua vuonna 2023.

Stora Ensolta vapautuu vanha, Alvar Aallon suunnittelema pääkonttori, jonka yhtiö myi saksalaiselle kiinteistösijoitusyhtiö Deka Immobilienille vuonna 2008.

Kommentoi

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka