Korona muuttaa vapaa-ajan palveluiden työehtosopimuksia – työvuorolistat viikon varoitusajalla

Muutokset koskevat myös muiden vapaa-ajan palveluiden sekä huvi-, teema- ja elämyspuistojen työehtosopimuksia. Laura Ukkonen / LEHTIKUVA

STT

Matkailu- ja ravintola-alan palveluiden työehtosopimuksiin tulee määräaikaisia muutoksia koronavirustilanteen takia. Palvelualojen ammattiliitto PAM ja Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ovat sopineet, että työvuorolistojen julkaisemisen määräaikoja voidaan lyhentää julkaisemalla työvuorolista viikon ilmoitusajalla yhdeksi viikoksi kerrallaan.

Muutos on voimassa syyskuun loppuun asti.

Lisäksi meneillään olevalla kesälomakaudella yli 12 päivää ylittävän loman osuus voidaan siirtää pidettäväksi myöhemmin, jos työntekijä on ollut lomautettuna huhtikuun alun jälkeen vähintään kaksi viikkoa tai kymmenen työpäivää.

Syyskuussa päättyvällä kesälomakaudella pidettäviä vuosilomia voidaan pitää vuoden 2021 huhtikuun loppuun saakka.

Muutokset koskevat myös muiden vapaa-ajan palveluiden sekä huvi-, teema- ja elämyspuistojen työehtosopimuksia.

– Tuleva kesä on matkailu- ja ravintola-alan kannalta vielä hyvin poikkeuksellinen ja siksi sovimme asioista, jotka voivat osaltaan helpottaa yrityksiä järjestelemään töitä niin, että mahdollisimman moni alan työntekijöistä pääsee takaisin töihin, sanoo PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen tiedotteessa.

MaRan toimitusjohtajan Timo Lapin mukaan liittojen huoli yritysten ja työntekijöiden selviämisestä koronakriisistä on yhteinen, ja yhdessä sovitut muutokset helpottavat toimialan tukalaa asemaa.

– Eduskunnan ja hallituksen tulisi lieventää matkailu- ja ravintolatoiminnalle säädettyjä rajoituksia mahdollisimman pian. Tämä parantaisi yritysten mahdollisuutta kutsua lomautettuja työntekijöitä takaisin töihin. Toimialan yritykset tuntevat vastuunsa asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuudesta, Lappi sanoo tiedotteessa.

Kommentoi

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka