Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kunta-alalle saatiin neuvottelutulos uusista työehdoista

Kunta-alan työntekijöiden uusista työehdoista syntyi vihdoin keskiviikkoiltana neuvottelutulos. Sovun synty varmistuu torstaina, jolloin liittojen hallinnot käsittelevät neuvottelutulosta.

Neuvottelutulos sisältää yleisen linjan palkankorotukset ja kiky-tuntien poistamisen. Lisäksi neuvottelijat sopivat erillisestä sote-alan työehtosopimuksesta, kertoo ammattiliitto JHL tiedotteessa.

Sopua haettiin aiemmin valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan avustuksella, mutta nämä neuvottelut kaatuivat vapunaattona Tehyn ja Superin hylättyä Piekkalan tekemän sovitteluratkaisun. Koska kunta-alan pääsopimusta ei hyväksytty, ilmaan jäivät myös muiden ammattiryhmien sopimukset, vaikka niiden osalta oltiin päästy neuvottelutulokseen.

Sopu näyttää olevan nyt vankemmalla pohjalla, sillä Superin puheenjohtaja Silja Paavola kertoo Twitterissä , että neuvottelijat ovat hyväksyneet neuvottelutuloksen.

Kunta-alan nykyiset sopimukset umpeutuivat maalis-huhtikuun vaihteessa. Alan sopimusten piirissä on yli 400 000 työntekijää.

Osapuolet ovat viime ajat käyneet neuvotteluja keskenään.

Sopijaosapuolia ovat Kuntatyönantajien lisäksi Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Juko, Julkisen alan unioni JAU ja Sote, johon kuuluvat hoitajajärjestöt ja pelastusala.