Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutissuomalainen: Valtaosa suomalaisista aikoo ottaa koronarokotteen

Suomalaisista liki 70 prosenttia on täysin tai melko varmoja siitä, että ottavat koronarokotteet jos ja kun sellainen Suomessa on saatavilla. Tämä selviää Uutissuomalaisen Tietoykkösellä teettämästä USU-gallupista.

Vastaajista kuusi prosenttia ilmoitti, ettei ottaisi rokotetta ja 16 prosenttia piti epätodennäköisenä rokotteen ottamista. Noin joka kymmenes ei osannut sanoa kantaansa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ylilääkäri Hanna Nohynek pitää erittäin hyvänä tuloksena sitä, että kaksi kolmesta on koronavirusrokotteen ottamisesta täysin tai melko varma.

– Influenssarokotteen ottaa ikäihmisistä vain puolet, ja sikainfluenssarokotteen kattavuus jäi noin 50 prosenttiin, hän sanoi Uutissuomalaiselle.

Vanhimmista eli yli 70-vuotiaista 85 prosenttia piti täysin tai melko varmana rokotteen ottamista.

Muuta maata selvästi enemmän koronatartuntoja on ollut Helsingissä ja Uudellamaalla, mutta kyselyssä alueen asukkaat eivät erottuneet rokotushalukkuudessaan muista.

Länsi-Suomen asukkaista sen sijaan viidesosa pitää rokotteen ottamista epätodennäköisenä.

– Tiedämme, että Länsi-Suomessa varsinkin rannikolla on ollut jopa yli sadan vuoden takaista rokotusten kyseenalaistamista ja rokotekattavuudet ovat olleet keskimääräistä huonompia. Tämä trendi näkyy erityisesti uusissa rokotteissa, Nohynek sanoo Uutissuomelle.

USU-gallupiin vastasi viime viikolla tuhat täysi-ikäistä mannersuomalaista.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.