Sisäministeri Ohisalon mukaan rajaliikenteen rajoitusten purkamiseen palataan ensi viikolla

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan rajaliikenteen rajoitusten purkamiseen palataan ensi viikolla. Ohisalo kertoo Twitterissä , että hallitus kävi tänään hyvää keskustelua rajaliikenteen rajoitusten osittaisesta purkamisesta ja ulkomaanmatkoja koskevista suosituksista.

Hänen mukaansa valmistelu jatkuu ja rajoitusten purkamista arvioidaan eri maiden tautitilanteiden pohjalta.

Hallitus on tänään neuvotellut rajakysymyksistä ja kasvosuojaselvityksestä Helsingin Säätytalossa. Kasvomaskien osalta hallitus jatkaa yhä neuvotteluita.

Viro sallinut jo matkustamisen suomalaisille

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) kertoi neuvotteluihin saapuessaan, että hallitus käy läpi matkustusrajoitusten tilannetta erityisesti lähialueiden eli Pohjoismaiden ja Baltian osalta. Pohjoismaista Tanska ja Norja ovat omia rajojaan jo jonkin verran avanneet.

– Baltian maat ovat pitäneet yhteyttä, ja nimenomaan Viron ulkoministeri Urmas Reinsalun kanssa on käyty keskustelua. Kovastihan siellä jo toivottaisiin myös suomalaisia matkailijoita tänä kesänä. Varmasti meille esitellään tautitilannearvio, ja sitten täytyy katsoa, ettei tule isoja riskejä, Haavisto sanoi.

Viro on sallinut vapaa-ajan matkustamisen suomalaisille kesäkuun alusta alkaen.

– Ruotsin kanssakin käydään keskustelua, mutta siellä tautitilanne on erilainen ja sen mukaan täytyy mennä. Totta kai pohjoismaiset naapurit toivovat, että kesän aikana yhteydenpito paranee ja rajan yli päästään.

Haaviston mielestä myös karanteenisäännöt muuttuisivat, jos rajoja päätetään avata. Hänen mielestään sääntöjen pitäisi olla sellaiset, että ihmisten on niitä helppo noudattaa ja ymmärtää.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka