WHO aloittaa uudelleen keskeytyksissä olleet kokeet hydroksiklorokiinillä

Maailman terveysjärjestö WHO kertoi keskiviikkona, että se aloittaa uudelleen kokeet hydroksiklorokiinin käytöstä koronaviruksen hoidossa. WHO ilmoitti viime viikolla keskeyttävänsä kokeet.

Syy kokeiden keskeyttämiseen oli turvallisuustarkistusten tekeminen. Tarkistukset on nyt terveysjärjestön ilmoituksen mukaan tehty ja kokeita voidaan jatkaa. Yli 3 500 ihmistä 35 maasta on mukana tutkimuksessa.

WHO:n päätöstä pysäyttää lääketestit viime viikolla edelsi lääketieteellisessä julkaisussa Lancetissa julkaistu tutkimus, joka käsitteli malarialääkkeinä ja muun muassa reuman hoidossa käytettyjä klorokiinia ja hydroksiklorokiinia. Tutkimuksessa selvisi, että kumpikin lääke voi aiheuttaa mahdollisesti vakavia sivuoireita ja jopa lisätä potilaiden todennäköisyyttä kuolla.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on kertonut aiemmin käyttävänsä hydroksiklorokiiniä koronaviruksen ennaltaehkäisyyn. Myös Brasilian terveysministeri on suositellut hydroksiklorokiinin ja klorokiinin käyttämistä jopa lievien koronavirustapausten hoitamisessa.

WHO huolissaan Keski- ja Etelä-Amerikan tilanteesta

WHO:n pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus kertoi keskiviikon tiedotustilaisuudessa, että hän on erittäin huolissaan koronavirustilanteesta Keski- ja Etelä-Amerikassa. Hän nosti esiin erityisesti Karibialla sijaitsevan Haitin tilanteen, sillä koronavirus on levinnyt viime aikoina nopeasti yhdessä maailman köyhimmistä valtioista.

11 miljoonan asukkaan Haitissa on tähän mennessä varmistettu noin 2 500 koronavirustartuntaa. Worldometers-sivuston mukaan maassa on tähän mennessä raportoitu 48 koronavirukseen liittyvää kuolemaa.

Haitissa koettiin kymmenen vuotta sitten vakava luonnonkatastrofi, kun voimakkuudeltaan 7,0 maanjäristys johti lähes 220 000 ihmisen kuolemaan.

WHO:n mukaan Amerikan mantereella lähes kolme miljoonaa ihmistä on saanut koronavirustartunnan.

Mainos: Punos Mobile

Mainos: Punos Mobile

Koodarin koti on Kouvolassa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka