Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisin käsissä kuolleen George Floydin asianajaja vakuutti oikeuden toteutuvan

Poliisin käsissä kuolleen George Floydin asianajaja vakuutti torstaina Floydin muistotilaisuudessa Minneapolisissa, että oikeus tulee toteutumaan Floydin tapauksessa.

– George Floyd ei kuollut koronaviruspandemian uhrina. Kyseessä oli toisenlainen pandemia: rasismin ja syrjinnän pandemia, joka tappoi hänet, sanoi asianajaja Benjamin Crump.

Muistotilaisuuteen ottivat osaa muun muassa Floydin perhe, pastori Jesse Jackson, Minnesotan kuvernööri Tim Walz, Minnesotan senaattori Amy Klobuchar ja Minneapolisin pormestari Jacob Frey.

Kansalaisoikeusaktivisti Al Sharptonin oli määrä puhua tilaisuudessa vielä myöhemmin torstaina.

Floyd kuoli Minneapolisissa viime viikon maanantaina sen jälkeen kun valkoinen poliisi oli painanut häntä polvella niskasta liki yhdeksän minuutin ajan pidätystilanteessa. Paikalla oli myös kolme muuta poliisia.

Floydia niskasta painanut poliisi oli oikeudessa ensi kertaa jo viime viikolla. Hänen syytteensä kovenivat torstaina Suomen aikaa kolmannen asteen murhasta, joka Suomessa vastaisi lähinnä kuolemantuottamusta, toiseen asteen murhaan, joka vastaa tappoa.

Kolmen muun oli määrä joutua oikeuteen ensi kertaa torstaina. He tulevat saamaan syytteet avunannosta toisen asteen murhaan. Kaksi poliiseista auttoi pitelemään Floydia, ja kolmas seisoi lähettyvillä, mutta ei puuttunut tilanteeseen.