Amnesty: Rakennustyöläiset viimeistelivät MM-stadionia Qatarissa kuukausia ilman palkkaa

Qatarin kisojen stadiontyömaat ovat olleet runsaasti esillä rakennustyöläisten epäinhimillisten olojen vuoksi. Arkistokuva Dohassa sijaitsevan Khalifa Stadiumin rakennustöistä vuonna 2014. AFP / LEHTIKUVA

STT–TT

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin raportin mukaan vierastyöläiset viimeistelivät Al Bayt -stadionia Qatarissa seitsemän kuukauden ajan ilman palkkaa. Nyt heitä uhkaa lisäksi karkotus.

Järjestön mukaan stadionilla on työskennellyt satakunta vierastyöläistä, jotka ovat olleet viimeistelemässä stadionin julkisivua. Joitakin päiviä sitten työläiset saivat osan palkastaan, mutta suuria summia puuttuu yhä. Amnestyn mukaan palkkojen myöhästymisistä on kerrottu jo heinäkuussa 2019.

Al Bayt-stadionin rakennustöistä vastaavalla QMC-yhtiöllä on ollut talousvaikeuksia. Rakennustyöt on keskeytetty koronapandemian vuoksi, eikä yhtiö ole uusinut vierastyöläisten työlupia. Siksi heitä uhkaa karkotus maasta.

Qatarissa järjestään jalkapallon MM-kisat vuonna 2022. Stadiontyömaat ovat olleet runsaasti esillä rakennustyöläisten epäinhimillisten olojen vuoksi. Työmailla on kuollut runsaasti työntekijöitä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka