Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ymmärrätkö nuorisokieltä? – Testaa taitosi Kouvolan Sanomien visassa!

Perustuslakivaliokunta vaatii täsmennyksiä vanhuspalvelulakiin

Eduskunnan perustuslakivaliokunta vaatii täsmennyksiä valmisteilla olevaan vanhuspalvelulakiin. Valiokunnan lausunto asiasta valmistui torstaina.

Valiokunta pitää ongelmallisena sitä, että ehdotettu 0,7 työntekijän henkilöstömitoitus asukasta kohden tulee osin voimaan jo tämän vuoden elokuun alussa, mutta sitä vastaava valtion lisärahoitus on kuntien käytettävissä vasta huhtikuun alusta 2023 alkaen.

Lakiehdotuksen siirtymäsäännöstä on perustuslakivaliokunnan mukaan täsmennettävä siten, että lakiehdotuksen mukaiset velvoitteet ja rahoitus niiden toteuttamiseen ovat ajallisesti yhteneväisiä.

Täsmentäminen voidaan valiokunnan mukaan tehdä esimerkiksi aikaistamalla rahoituksen alkamista vastaamaan henkilöstömitoitusta elokuun alusta alkaen tai sääntelyllä, jossa henkilöstömitoitus ja rahoitus nousevat asteittain.

– Voimaantulon ja rahan pitää kulkea käsi kädessä, perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä (sd.) sanoi STT:lle.

Asia etenee seuraavaksi eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan käsiteltäväksi.

– Se jää sosiaali- ja terveysvaliokunnan kannanmuodostuksen varaan, miten he toteuttavat tämän, Ojala-Niemelä sanoi.