Ravintoloiden aukiolo pitenee ja buffetpöydät palaavat – isot tilaisuudet sallitaan elokuussa sisälläkin

Hallitus on päättänyt höllentää koronarajoituksia. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) mukaan ensi viikosta alkaen ravintolat saavat myydä alkoholia kello 01 saakka, kun nyt myynti pitää lopettaa kello 22. Aukioloaika pitenee nykyisestä kello 23:sta kello 02:een.

Vastaisuudessa ravintolat saavat päästää sisälle 75 prosenttia sallitusta asiakasmäärästä nykyisen puolen sijaan.

Ravintolat saavat myös tarjota ruokaa buffetpöydistä.

Jos epidemiatilanne pysyy vakaana, ravintoloiden isoista rajoituksista luovutaan 13. heinäkuuta.

Isot tilaisuudet sallitaan elokuussa sisälläkin

Myös yleisötilaisuuksia koskevia rajoituksia kevennetään. Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk.) kertoo, että elokuun alusta yli 500 ihmisen tilaisuudet sallitaan sekä sisä- että ulkotiloissa. Aluehallintovirastot tekevät päätökset hallituksen suosituksen pohjalta heinäkuun aikana enintään kuukaudeksi kerrallaan.

Kososen mukaan lokakuun alusta lähtien kokoontumisrajoituksista luovutaan, jos koronavirustilanteessa ei tapahdu kehitystä huonompaan.

Sairaaloiden vierailukielto puretaan

Hallitus purkaa suosituksen välttää vierailuja sairaaloissa parantuneen epidemiatilanteen takia. Hygieniasta ja turvallisuudesta on Kiurun mukaan yhä tärkeää huolehtia.

Samalla alueellista harkintaa on mahdollista käyttää tartuntatautilain mukaisesti.

Ympärivuorokautisen hoivan laitosten osalta hallitus toivoo, että toimintayksiköissä mahdollistettaisiin turvalliset vierailut. Tämä voi tarkoittaa tapaamista ulkona suojatoimin tai järjestämällä erillisiä suojattuja tapaamistiloja.

Jos turvalliset vierailut eivät ole mahdollisia, on yksikön johtajalla mahdollisuus asettaa vierailukielto tartuntatautilain mukaisesti, Kiuru kertoi hallituksen tiedotustilaisuudessa keskiviikkona.

Hallitus suosittelee, että laitosten asiakastiloihin päästettäisiin pääsääntöisesti vain yksikön henkilökunta. Vierailuille pääsisivät myös esimerkiksi kuntoutustyöntekijät ja henkilökohtaiset avustajat.

Marin: Rajoitusten purkaminen ei ole pahentanut tautitilannetta

Hallitus neuvotteli rajoitusten purkamisesta Säätytalossa keskiviikkona nelisen tuntia.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan tähän mennessä tehty rajoitusten purkaminen ei ole pahentanut tautitilannetta. Tilanne näyttää hänen mukaansa tällä hetkellä rauhalliselta, sillä uusia tapauksia tulee päivittäin vähän ja sairaaloissa on vähän koronavirukseen sairastuneita ihmisiä.

– Pitää myös muistaa, että kyse on globaalista pandemiasta. Se ei vielä ole ohi, ja riski on koko ajan olemassa, Marin sanoi poistuessaan hallituksen neuvotteluista.

Hallitus kävi tänään läpi ravintoloiden rajoituksia, hoitolaitosten vierailurajoitusta ja yleisötilaisuuksien rajausta. Ensi viikolla käydään Marinin mukaan läpi etätyöohjeita, matkustussuosituksia ja yli 70-vuotiaille annettuja ohjeita.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka