Ravintolat voivat olla auki aamukahteen, buffetpöydät sallittu

Ravintolat voivat tästä päivästä lähtien pitää ovensa auki kahteen asti yöllä. Sen jälkeen kun ravintolat aukesivat asiakkaille kesäkuun alussa, niiden aukioloa on rajoitettu yhteentoista illalla.

Anniskelua saa jatkaa yhteen yöllä, kun tähän mennessä myynti on pitänyt lopettaa kymmeneltä.

Ravintoloihin saa myös päästää enemmän väkeä kuin aiemmin. Kun kesäkuun alusta lähtien ravintola on saanut täyttyä puolilleen, nyt asiakaspaikoista saa täyttyä kolme neljäsosaa.

Myös ruuan annostelu itse esimerkiksi buffetpöydistä on vastedes sallittua.

Hallitus päätti höllennyksistä ravintola-alan koronarajoituksiin viime keskiviikkona. Rajoitusten purun arvioitiin olevan mahdollista, sillä tautitilanne näyttää Suomessa rauhalliselta eikä rajoitusten purkaminen ole pahentanut tilannetta.

Aukioloaikoja, anniskeluaikoja ja asiakasmääriä koskevien rajoitusten on määrä päättyä kokonaan 13. heinäkuuta. Tuonkin jälkeen ravitsemisliikkeiden kaikilla asiakkailla pitää olla oma istumapaikka. Lisäksi asiakkailla pitää olla muun muassa mahdollisuus pestä kädet. Ravintoloiden tilat on pidettävä puhtaina, ja ravintola vastaa itse siitä, että riittävä etäisyys asiakkaiden välillä säilyy.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka