Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Loviisan onnettomuudessa uponnut partiovene tarkoitus nostaa tällä viikolla – merivartiostolla ei ole tiedossa, että uponnut alus olisi ollut takaa-ajotilanteessa

Juhannuspäivänä Loviisan edustalla uponnut merivartioston partiovene on tarkoitus nostaa ylös tällä viikolla.

– Nostoa valmistellaan Rajavartiolaitoksen kanssa. Tarkoitus on saada vene tällä viikolla ylös, Onnettomuustutkintakeskuksen (Otkes) viestintäpäällikkö Tiina Bieber kertoo.

Onnettomuudessa kuoli yksi merivartija, kun vartiolaiva Turvan partiovene upposi karilleajon jälkeen.

Loviisan Sanomien haastatteleman silminnäkijän mukaan partiovene saattoi olla takaa-ajotilanteessa.

– Meillä ei ole tiedossa tällä hetkellä, että tapaukseen olisi liittynyt takaa-ajoa. Sellaista ei ole tullut ilmi, mutta tutkintaa onnettomuuteen johtaneista syistä käydään sitten Onnettomuustutkintakeskuksen johdolla, Suomenlahden merivartioston apulaiskomentaja Mikko Simola sanoo.

Otkesin Bieber on myös vähäsanainen mahdollisesta takaa-ajosta.

– En kommentoi mitenkään. Meillä tehdään omat analyysit ja tilannekuvat, kun on kuultu ja katsottu kokonaistilannetta. Tuota en kommentoi mitenkään, Bieber sanoi.

Ajoiko partiovene väylän ulkopuolella?

Loviisan Sanomien mukaan onnettomuus tapahtui Keipsalonselällä sellaisessa kohdassa, josta paikalliset tapaavat oikaista matalikon keskellä olevan epävirallisen väylän kautta. Simola ei tätä vahvista, mutta ei kielläkään.

– Onnettomuuspaikka on tiedossa ja sitten olemme tiedotteessa uutisoineet jo sunnuntaina aamuyöllä pohjakosketuksen ja vuodon, jonka seurauksena partiovene upposi. Onnettomuuteen johtaneita syitä tutkitaan, Simola sanoo.

– Yleisellä tasolla sitomatta tähän tapaukseen millään tavalla totean, että on ihan tavanomaista – oikeastaan arkipäivää – että merivartiosto operoi sekä väylillä että sen ulkopuolella kansalaisia palvellessaan. Sinänsä väylien ulkopuolella liikkumisessa, jos tällaista on tapahtunut, ei olisi mitään mullistavaa. Sekin tehdään tietysti aina kaikkien kannalta mahdollisimman turvallisella tavalla.

Päätös varsinaisesta tutkinnasta tullee loppuviikosta

Otkes on aloittanut onnettomuuden alustavan tutkinnan sunnuntaina. Varsinainen tutkinta alkanee myöhemmin.

– Kyllä sitä valmistellaan, että siihen ollaan menossa. Päätös saadaan toivon mukaan loppuviikosta, Otkesin Bieber sanoo.

Bieberin mukaan varsinaisessa tutkinnassa protokolla on selkeä. Ensin nimetään tutkintaryhmä, joka aloittaa normaalin tutkinnan. Se kestää kuudesta kuukaudesta vuoteen. Usein tutkinnan aikana tiedotetaan sen etenemisestä. Bieberin mukaan alustavaan tutkintaan liittyvät kuulemiset ovat jo meneillään.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.