Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suviseurojen perinteistä halutaan pitää kiinni, vaikka suurtapahtuma siirtyikin täksi kesäksi peltoaukeilta radioon ja verkkoon

Suviseurojen perinteistä pyritään pitämään kiinni niin hyvin kuin mahdollista myös tämän kesän Suviseuroissa, vaikka Suviseurat siirtyivätkin koronapandemian vuoksi pidettäviksi radioon ja verkkoon.

– Suviseurojen sanoma ei ole muuttunut eikä muutu, sanoi Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen SRK:n puheenjohtaja Matti Taskila tiedotustilaisuudessa torstaina.

Vanhoillislestadiolaisten Suviseurat järjestetään ensimmäistä kertaa sen historian aikana kokonaan etänä.

Taskila korosti puheenvuorossaan, kuinka poikkeuksellinen Suviseurakokemus yhdistää osallistujia etäisyydestä ja sen jättämästä aukosta huolimatta.

Tänä vuonna tapahtuman järjestää 200 talkootyöntekijää. Erityisesti tekniikan osaajia on tarvittu. Talkootyövoimasta 140 ihmistä työskentelee Kesäseuraradiossa.

Tavallisesti Suviseuroissa käy paikan päällä kymmeniä tuhansia ihmisiä ja tapahtuman aikana tehdään yli 13 000 vapaaehtoista työvuoroa.

Poikkeusolot vaikuttavat myös Suviseurojen ohjelmistoon. Esimerkiksi sunnuntaina jumalanpalvelus pidetään yhdessä kirkossa, ei useassa lähialueen kirkossa kuten tavallisesti.

– Suviseurat ovat tänä vuonna kaikkialla, missä sitä kuunnellaan, sanoo Kesäseuraradion päätoimittaja Vilja Paavola tiedotustilaisuudessa.

Radion merkitystä tämän kesän Suviseuroissa kuvaa myös vuotuisen seuramerkin kuvassa olevat ääniaallot ja niiden sisällä olevat ihmiset.

Reisjärvellä Suviseurat vuoden päästä

Huomenna radiossa ja verkossa alkavien seurojen piti alun perin olla Reisjärvellä Pohjois-Pohjanmaalla. Tapahtuma saatiin siirrettyä, ja Suviseurat järjestetään Reisjärvellä tämän kesän sijaan vuonna 2021.

Poikkeusolot ovat vaikuttaneet Suviseurojen järjestämiseen niiden 110-vuotisen historian aikana muutaman kerran aiemminkin. Esimerkiksi 1910-luvulla tautiepidemiat ja hieman myöhemmin sota-ajat ovat aiheuttaneet poikkeusjärjestelyitä sekä Suviseurojen perumisia.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.