Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Uudenmaan poliisi tekee esiselvityksen vartiolaiva Turvan partioveneen uppoamiseen johtaneista syistä

Itä-Uudenmaan poliisi tekee esiselvityksen Merivartioston vartiolaiva Turvan partioveneen karilleajoon ja uppoamiseen johtaneista tapahtumista, tiedottaa poliisi.

– Esiselvitys on aloitettu heti tapahtuman ja alkutietojen jälkeen, kertoo rikoskomisario ja tutkinnanjohtaja Mikko Minkkinen STT:lle.

Myös Suomenlahden merivartiosto teki poliisille tutkintapyynnön asian selvittämiseksi eilen keskiviikkona.

Esiselvityksessä poliisi kerää tietoa tapauksesta ja päättää sen jälkeen, onko varsinainen esitutkinta syytä aloittaa. Esiselvityksen arvioidaan valmistuvan elokuun puoleen väliin mennessä. Tutkinnanjohtajan mukaan erityistä syytä esiselvityksen aloittamiseen ei ollut, eikä tapauksessa epäillä tässä vaiheessa rikosta.

– Tehdään huolellinen selvitys, ettei ketään syyttä suotta laiteta syyllisen asemaan. Jos tulee viitteitä, että on syytä epäillä tahallista tai tuottamuksellista tekoa, joka olisi vaikuttanut karilleajoon, niin sen jälkeen käynnistetään esitutkinta ja arvioidaan, mikä mahdollinen rikosnimike olisi.

Selvityksessä mukana syyttäjä

Esiselvitys tehdään yhteistyössä alkuviikosta nimetyn syyttäjän kanssa. Ratkaisu esitutkinnan järjestämisestä tehdään Minkkisen mukaan kun riittävät taustatiedot on kerätty, ja merivartioston ohjeista ja määräyksistä veneen kuljettamisesta on riittävä käsitys.

Juhannuspäivänä Loviisan edustalla tapahtuneessa karilleajossa menehtyi yksi miehistön jäsen. Kahta muuta veneestä pelastunutta miehistön jäsentä on tutkinnanjohtajan mukaan kuultu.

Esiselvityksen lisäksi poliisilla on käynnissä kuolemansyytutkinta merivartijan menehtymiseen johtaneista syistä.

Onnettomuustutkintakeskus ( Otkes ) kertoi tiistaina aloittavansa turmasta virallisen tutkinnan.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.