Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Israel teki ilmaiskuja Gazaan vastaiskuna kaistaleelta ammuttuun rakettituleen

Israel on tehnyt ilmaiskuja useisiin Hamas-järjestön kohteisiin Gazan kaistaleella, kertovat palestiinalainen turvallisuuslähde uutistoimisto AFP:lle sekä Israelin asevoimat lausunnossaan.

Israel kertoi aiemmin Gazan kaistaleelta ammutun kolme rakettia sen alueelle. Israelin asevoimien mukaan sen koneet iskivät Hamasille kuuluviin maanalaisiin rakenteisiin. Hamas ei ole ottanut julkisesti vastuuta aiemmista raketti-iskuista.

Iskut tehtiin myöhään sunnuntaina. Kuolonuhreja ei ole tiedossa kummallakaan puolella raja-aitaa. Kyse on jo kolmannesta kahakasta alueella kuukauden sisään, kertoo israelilainen Haaretz-lehti .

Lehden mukaan Gazan kaistaleelta ammutut raketit eivät aiheuttaneet vahinkoja Israelissa. Israelin ilmapuolustusjärjestelmät ampuivat alas yhden raketeista, ja kaksi osui asumattomille alueille.

Kohteena rakettien valmistuspaikka

Israelin asevoimat kertoi lausunnossaan, että se kohdisti iskunsa muun muassa työpajaan, jota käytettiin rakettien valmistamiseen. Asevoimat kertoi myös Hamasin olevan vastuussa kaikesta, jota Gazan kaistaleella tapahtuu.

Edellinen rajakahakka tapahtui 27. kesäkuuta vastaavalla tavalla, kun Gazan kaistaleelta ammuttiin kaksi rakettia, joihin Israelin asevoimat vastasi omilla iskuillaan Hamasin kohteisiin. Sitä edeltänyt iskujenvaihto tapahtui kaksi viikkoa aiemmin.

Gazan rajan jännitteitä on kasvattanut Israelin aikomus liittää miehitetyn Länsirannan alueita itseensä. Hamasin mukaan suunnitelmassa on kyse sodanjulistuksesta. Hamas ampui raketteja myös mereen 1. heinäkuuta varoituksena Israelille.

Edellinen täysimittainen sota Gazan kaistaletta johtavan Hamasin ja Israelin välillä käytiin vuonna 2014, jolloin surmansa sai yli 2 200 palestiinalaista ja yli 70 israelilaista.

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.