Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MTV:n puheenjohtajatentissä kaikki puolueet ilmoittivat tukevansa ansiosidonnaista työttömyysturvaa kaikille

Ansiosidonnaisen työttömyysturvan ulottaminen kaikille riippumatta työttömyyskassan jäsenyydestä sai yksimielisen kannatuksen MTV:n SuomiAreena-puheenjohtajatentissä. Kaikkien yhdeksän eduskuntapuolueen edustajat nostivat kätensä antaakseen ajatukselle tukensa.

Keskustan Katri Kulmuni sanoi tavoitteen olleen keskustan ohjelmissa jo 1950-luvulta asti ja arveli, että asia voi nyt edetä.

SDP:n Ville Skinnari huomautti, että asian selvittäminen on kirjattu hallitusohjelmaan. SDP ei hyväksy sosiaaliturvan leikkausta, hän sanoi.

Kokoomuksen Petteri Orpo sanoi puolueen olevan valmis uudistukseen, vaikka se tulee maksamaan. Työttömyysturvan porrastaminen on kuitenkin kirjattu puolueen ohjelmaan.

Marin puolusti päätöstään jäädä pois tentistä

Pääministeri Sanna Marin (sd.) puolustaa päätöstään olla osallistumatta MTV:n SuomiAreena-puheenjohtajatenttiin. Marin tviittasi keskiviikkoillan lähetyksen edellä valmistautuvansa viikonlopun EU-huippukokoukseen. Hän kertoi käyvänsä vielä illalla keskusteluja muiden EU-johtajien kanssa.

– Tänään on käyty keskustelua ajankäytöstäni. Olen priorisoinut viikonlopun tärkeään Eurooppa-neuvoston kokoukseen valmistautumisen muiden tehtävien edelle. Tänään ohjelmassa muun muassa keskusteluja eri maiden pääministerien kanssa, viimeisin iltayhdeksältä. Huomenna vielä osa, Marin kirjoitti.

Marin jäi kokousvalmistelujen takia pois myös Yleisradion A-studiosta, jossa hänen piti olla keskustelemassa huippukokouksen asioista.

SDP:tä edusti puheenjohtajatentissä kolmas varapuheenjohtaja Ville Skinnari. Istuva puheenjohtaja Antti Rinne väistyy puoluekokouksessa, joka on koronan takia lykätty elokuulle.

Myös vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson ja RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson jättivät tentin väliin. Heitä tuurasivat varapuheenjohtajat Jussi Saramo ja Sandra Bergqvist.

Presidentin asemassa ei nähty ongelmaa

Keskustelussa käsiteltiin muun muassa tasavallan presidentin asemaa ja presidentti Sauli Niinistön ilmaisemaa kokemusta, että hänet on yritetty vaientaa. Keskustelijat eivät nähneet presidentin asemassa suurta ongelmaa.

Esille otettiin myös ulkoministeri Pekka Haavistoon (vihr.) kohdistuvat rikosepäilyt. Hallituksen riveistä ei löytynyt ymmärtämystä toiveille, että Haaviston tulisi väistyä.

– Asia on kesken, painotti vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.