Lehti: Espanjan ex-kuningas Juan Carlos poistunut Dominikaaniseen tasavaltaan

Juan Carlos ilmoitti maanantaina lähtevänsä vapaaehtoiseen maanpakoon. AFP / LEHTIKUVA

STT

Korruptioepäilyjen kohteeksi joutunut Espanjan ex-kuningas Juan Carlos on poistunut maasta Dominikaanisen tasavaltaan, kertoi La Vanguardia -lehti tiistaina. Lehden mukaan Juan Carlos, 82, matkusti maanantaina autolla Portugalin Portoon ja lensi sieltä Karibianmerelle Dominikaaniseen tasavaltaan.

Juan Carlos ilmoitti maanantaina lähtevänsä vapaaehtoiseen maanpakoon. On arvioitu, että hän haluaa maasta lähdöllään vähentää taakkaa, jota häneen kohdistuvat korruptioepäilyt luovat hänen pojalleen, Espanjan nykyiselle kuninkaalle Felipelle.

Entinen kuningas on ilmoittanut, että hän pysyy Espanjan korkeimman oikeuden syyttäjän käytettävissä.

La Vanguardian mukaan Juan Carlos matkusti nyt Dominikaanisen tasavallan La Romanaan, missä hänen on lehden mukaan tarkoitus vierailla muutaman viikon ajan.

85 miljoonaa euroa Saudi-Arabialta?

Kuningas Felipe ilmoitti aiemmin tänä vuonna lopettavansa isälleen maksettavan vuotuisen määrärahan. Päätös julkistettiin, kun oli käynyt ilmi, että Juan Carlos oli väitetysti saanut Saudi-Arabialta noin 85 miljoonaa euroa pankkitilille Sveitsissä vuonna 2008.

El Pais -sanomalehden mukaan Juan Carlos ei ole vielä tutkinnan kohteena Sveitsissä, vaikka liittyykin tutkittavaan vyyhtiin.

Juan Carlos hallitsi Espanjaa vuodesta 1975 fasistidiktaattori Francisco Francon kuoleman jälkeen. Juan Carlos luovutti Espanjan valtaistuimen Felipelle vuonna 2014.

Kommentoi

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka