Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Moottoritiellä Berliinissä törmäillyttä epäillään islamistisesta motiivista, median mukaan mies oleskellut Suomessa

Suojelupoliisilla (Supo) ei ole tietoa siitä, onko Saksan moottoritiellä törmäillyt mies oleskellut Suomessa. Asiasta kertoo Ilta-Sanomat . Suojelupoliisi kertoo lehdelle seuraavansa tilannetta.

Ilta-Sanomat ja Helsingin Sanomat kertoivat keskiviikkona saksalaismedian tietoihin nojaten, että Saksan Berliinissä moottoritiellä kolaroinut mies on viettänyt aikaa Suomessa muutama vuosi sitten. Saksalaislehden mukaan mies vaikuttaa lähteneen Suomesta Saksaan vuoden 2016 alkupuolella.

Saksalaismedian mukaan mies on julkaissut vuonna 2015 Facebookissa kuvan, jossa taustalla näkyvät YK:n entinen pääsihteeri Ban Ki-moon ja Suomen silloinen sisäministeri Petteri Orpo (kok.).

Ban Ki-moon vieraili Suomessa joulukuussa 2015. Tuolloin hän kävi tutustumassa Vantaalla sijaitsevaan vastaanottokeskukseen yhdessä Orpon kanssa.

Islamistinen motiivi mahdollinen

Saksan viranomaiset epäilevät Berliinissä moottoritiellä törmäilyttä miestä islamistisesta motiivista. Poliisin mukaan mies aiheutti kolme kolaria tiistai-iltana Autobahn 100:lla Tempelhof-Schönebergin alueella. Yhteentörmäyksissä loukkaantui kuusi ihmistä, joista kolme vakavasti.

Islamistisen hyökkäyksen mahdollisuutta ei voida sulkea pois, mutta tapauksessa on myös viitteitä mielenterveysongelmista, syyttäjät kertoivat keskiviikkona. Heidän mukaansa mies oli yrittänyt osua autollaan erityisesti moottoripyöräilijöihin.

Paikallisten mediatietojen mukaan kolmekymppinen irakilaismies huusi "Allahu Akbar" noustuaan lopulta ulos kolhiintuneesta autosta ja väitti, että hänellä on jotain vaarallista ajoneuvossa olevassa metallilaatikossa. Poliisin avattua laatikon painevesisuihkun avulla sisältä paljastui vain työkaluja.

Uutistoimisto DPA:n mukaan epäilty oli ladannut sosiaaliseen mediaan uskonnollisia iskulauseita sekä kuvia Opel Astra -autostaan. Tutkijat eivät ole toistaiseksi löytäneet miehen taustalta yhteyksiä terroristijärjestöihin.

Miehen törmäily sulki vilkkaan moottoritien tunneiksi ja aiheutti pahan ruuhkan.