Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elinkeinoelämän järjestöt moittivat pääministerin esitystä työajan lyhentämisestä

Elinkeinoelämän etujärjestöt moittivat pääministeri Sanna Marinin (sd.) esittämää työajan lyhentämisajatusta. Marin nosti työajan lyhentämisen esille linjapuheessaan SDP:n puoluekokouksessa Tampereella maanantaina.

Marinin mukaan työolojen parantaminen ja tehtyjen työtuntien vähentäminen siten, että palkkataso ei heikkene, on yksi tapa jakaa vaurautta reilulla tavalla. Hän sanoi kutsuvansa palkansaajaliikkeen mukaan luomaan konkreettisia askelmerkkejä siitä, millä tavoin Suomi voisi edetä kohti lyhyempää työaikaa.

Elinkeinoelämän etujärjestöjen näkökulmasta pääministerin viesti on "totaalisen väärä".

– Pelkkänä visionakin viesti on pääministeriltä äärimmäisen vaarallinen tilanteessa, jossa Suomi velkaantuu ennätysvauhtia, korona iskee työpaikkoihin ja näkymä on hyvin sumea suomalaisten hyvinvoinnin turvaamisen näkökulmasta. Nyt pitää kaikki tarmo suunnata talouden ja työllisyyden käänteen tekemiseen, elinkeinoelämän etujärjestöt kirjoittavat tiedotteessaan.

Asiaan ottivat kantaa Elinkeinoelämän keskusliitto, Keskuskauppakamari, Perheyritysten liitto ja Suomen Yrittäjät yhteisessä tiedotteessaan.

"Yritysten kilpailutilanne jo äärimmillään"

Järjestöjen mukaan esitys tarkoittaisi toteutuessaan hurjaa kustannusten nousua ja kilpailukyvyn heikennystä työnantajille tilanteessa, jossa yritysten kilpailutilanne on kiristynyt äärimmilleen.

Järjestöt muistuttavat, että kokoaikaisten työntekijöiden työaika on Suomessa EU:n lyhyimpiä. Suomen kaikkien työntekijöiden työaika on järjestöjen mukaan EU:n keskitason alapuolella.

– Suomella on edessä pitkä marssi koronakriisistä selviämiseen, ja se edellyttää määrätietoisia päätöksiä työllisyyden nostamiseksi. Esitys työajan dramaattisesta lyhentämisestä on täysin väärä suunta, järjestöt kirjoittavat.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.