Ensi vuodeksi suunniteltu kansainvälinen sotaharjoitus korvataan kansallisella pääsotaharjoituksella

Suomen Puolustusvoimien vuoden 2021 pääsotaharjoitus Arctic Lock korvataan kansallisella pääsotaharjoituksella, puolustusministeriö kertoo tiedotteessa.

Arctic Lock -harjoitus oli määrä järjestää touko–kesäkuussa 2021. Sen piti olla vuoden suurin harjoitus.

Harjoitukseen oli kutsuttu Suomen puolustusyhteistyön kannalta 13 keskeistä kumppanimaata ja esikuntahenkilöstöä sekä tarkkailijoita Euroopan unionista ja Natosta.

Harjoituksen valmistelua on jatkettu koronaviruspandemiasta huolimatta, mutta puolustusministeriön mukaan kansainvälistä suunnittelua ei ole voitu koronarajoituksista johtuen jatkaa viime maaliskuun jälkeen. Koska harjoituksen kannalta välttämättömiä suunnittelutilaisuuksia ei ole pystytty järjestämään eikä niitä ole enää mahdollista siirtää eteenpäin, harjoituksen suunnittelu keskeytetään ja harjoitus korvataan Puolustusvoimien kansallisella pääsotaharjoituksella 2021.

Peruuntumiseen vaikuttaa myös meneillään oleva koronavirustilanne ja sen kehittymisennuste.

Harjoitukseen suunnitellun noin 20 000 osallistujan sijaan pääsotaharjoitus 2021 toteutetaan noin 15 000 osallistujalla.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen sanoo tiedotteessa, että puolustushallinto selvittää mahdollisuuksia järjestää merkittävä kansainvälinen harjoitus myöhemmin 2020-luvulla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka