Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: Marin sohaisi arkaan aiheeseen kysyessään yritysten yhteiskuntavastuun perään – elinkeinoelämän vaikuttajat hämmästelivät näkemyksiä

Pääministeri Sanna Marin (sd.) sohaisi yhdenlaiseen muurahaispesään, kun hän kyseli Talouselämä-lehden haastattelussa yritysten yhteiskuntavastuun perään.

Lehden haastattelussa Marin sanoi, että nyt punnitaan, löytyykö yrityksiltä yhteiskuntavastuuta vai ei.

"Elinkeinoelämän viesti on vuosia ollut, että sääntelyä voidaan keventää, koska yritykset haluavat kantaa vastuun toiminnastaan. Minusta näyttää, että vahvalle hyvinvointivaltiolle ja julkiselle sektorille on tarvetta tulevaisuudessakin. Emme voi valitettavasti luottaa siihen, että yritykset huolehtivat ihmisistä ja yrityksistä", Marin sanoi Talouselämän haastattelussa.

Ilta-Sanomat listasi vastauksia, joita Marin näkemykset elinkeinoelämän ihmisissä herättivät.

Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jaakko Hirvola muistutti Twitterissä, että vientiteollisuudesta tulee 28 miljardia verotuloja ja 90 miljardin BKT-arvonlisä pohjoismaisen hyvinvointivaltion rahoittamiseksi.

EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies puolestaan piti Marinin lausuntoa hämmentävänä.

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemen mukaan yritykset tekevät ”valtavasti vastuullisuustoimia yli lainsäädännön”.

Marin itse kertoi myöhemmin Twitterissä kysyneensä yhteiskuntavastuun perään, koska tilanne on vakava eikä kriisistä selvitä vain valtion voimin.