Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matkustusrajoitukset tänään taas käyttöön muun muassa Ruotsista, Virosta ja Saksasta tuleville

Matkustusrajoitukset palautuvat koronatilanteen takia tänään Suomen ja Viron, Ruotsin, Saksan, Norjan, Islannin ja Slovakian väliseen liikenteeseen.

Näissä maissa on ylittynyt raja-arvo, joka määrittelee vapaata matkustamista Suomeen.

Hallituksen viime torstain päätöksen mukaan tästä päivästä lähtien maista ei enää saa tulla vapaa-ajan matkalle Suomeen.

Rajoitukset poistuivat näistä maista vasta noin viikko sitten.

Maahantulon rajoitukset jäävät sisärajaliikenteessä voimaan myös useasta muusta maasta matkustettaessa. Nämä maat ovat Hollanti, Belgia, Espanja, Italia, Itävalta, Kreikka, Luxemburg, Malta, Portugali, Ranska, Slovenia, Sveitsi, Tanska, Tshekki ja Unkari.

Maahantulo näistä ja aiemmin mainituista maista on mahdollista vain työmatkalle tai muusta välttämättömästä syystä. Maahantulijoille suositellaan kahden viikon omaehtoista karanteenia.

Suomen ja Schengen-alueeseen kuulumattomien maiden väliseen liikenteeseen tulee myös muutoksia tänään.

Maalistaukseen mahdollisesti jälleen muutoksia torstaina

Päivittäinen liikenne Suomen, Ruotsin ja Norjan välisellä maarajalla rajayhteisöjen välillä sallitaan. Lisäksi maanantaista alkaen Suomessa voi käydä työssä Ruotsista ja Virosta ilman omaehtoista kahden viikon karanteenia tai testauksia.

Maalistausta päivitetään viikoittain, ja muutoksista päätetään taas torstaina valtioneuvoston istunnossa. Suomeen saa tällä hetkellä matkustaa vapaasti vain maista, joissa on ollut enintään 25 tautitapausta sataatuhatta asukasta kohti kahden viikon aikana.