Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ladattavien henkilöautojen osuus ensirekisteröinneistä kasvoi – syyskuussa päästiin lähes neljännekseen

Syyskuussa rekisteröidyistä uusista henkilöautoista jo lähes neljännes oli ladattavia autoja. Autoalan Tiedotuskeskuksen mukaan ladattavien henkilöautojen osuus ensirekisteröinneistä kasvoi lähes 24 prosenttiin rekisteröinneistä.

Koko alkuvuoden osalta ladattavien henkilöautojen osuus ensirekisteröinneistä oli noin 17 prosenttia. Syyskuussa menekkiä lisäsi Autoalan Tiedotuskeskuksen mukaan osaltaan se, että autoja oli paremmin saatavilla. Koronaepidemia on aiheuttanut autoteollisuudessa tuotantokatkoksia.

– Ajovoima-akkujen globaalit hankintaketjut ovat herkkiä koronatilanteen aiheuttamalle häiriölle ja ladattavien autojen toimituksissa on ollut keskimääräistä enemmän viiveitä, keskus selvittää.

Osuuden kasvulle löytyy selitys myös muita autoja pidemmistä toimitusajoista. Nyt rekisteröidyt autot on saatettu tilata jo ennen koronaepidemian alkua.

Uusia henkilöautoja rekisteröitiin syyskuussa lähes saman verran kuin vuosi sitten samaan aikaan. Autokauppa näyttää näin ainakin hetkellisesti elpyneen kevään koronakuukausien pudotuksesta.

Koko alkuvuoden aikana uusien henkilöautojen rekisteröinnit tippuivat vajaa 17 prosenttia vuodentakaisesta.

Käytettyjen henkilöautojen kauppa kasvoi Autoalan Tiedotuskeskuksen mukaan vajaat 4 prosenttia viime vuoden syyskuusta.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.