Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronapiina laivayhtiöissä jatkuu – Tallink Silja aloittaa yt-neuvottelut, 120 työpaikkaa vaarassa

Tallink Silja aloittaa yt-neuvottelut maahenkilöstönsä kanssa. Arvioitu vähennystarve on 120 työpaikkaa. Lisäksi satojen työntekijöiden lomautukset jatkuvat.

Sopeutustarve johtuu koronaviruspandemiasta ja matkustusrajoituksista.

Neuvottelut alkavat 12. lokakuuta, ja niiden arvioidaan kestävän kuusi viikkoa. Tallink Siljan yt-neuvottelujen piirissä ovat kaikki noin 370 työntekijää maatoiminnoissa.

Yhtiön tiedotteen mukaan neuvottelut voivat johtaa organisaatiorakenteen muutoksiin, irtisanomisiin, toimintojen keskittämiseen Tallink-konserniin, osa-aikaistamisiin ja lomauttamisiin.

"Matkailu ei palaa entiselleen pitkiin aikoihin"

Yhtiön toimitusjohtaja Margus Schults sanoo tiedotteessa, että jatkuvasti muuttuvat matkustusrajoitukset, hallituksen erilaiset ulostulot ja kotimarkkinoidemme erilaiset lähestymistavat rajoituksiin ovat käytännössä lopettaneet laivamatkustuksen ja Tallink Silja on joutunut pysäyttämään useita laivoja satamiin.

– Matkailualan yritykset ja siitä riippuvat toimijat ovat kokeneet suurimmat menetykset liiketoiminnassaan tämän kriisin aikana, ja niistä elpyminen myös vie pisimpään. Matkailu ei tule palaamaan entiselleen vielä pitkiin aikoihin, Schults jatkaa.

Hänen mukaansa aiemmin arvioitiin, että kulujen sopeuttaminen lomautuksilla riittäisi, mutta pitkällä tähtäimellä se ei riitä.

– Olemme tällä hetkellä syvässä ahdingossa ja joudumme ottamaan käyttöön kaikki mahdolliset sopeuttamistoimet kulujen karsimiseksi ja yrityksen tulevaisuuden turvaamiseksi, hän sanoo.

Viking Line puolestaan ilmoitti elokuussa, että se aloittaa yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa enimmillään 200 työntekijän osa-aikaistamiseen, lomauttamiseen tai irtisanomiseen.