Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Finnair karsii talvikauden lentoja kysynnän puutteen vuoksi – talvikaudella lennetään 51 kohteeseen

Finnair karsii osan lokakuun lopulla alkavan talvikauden suunnitelluista lennoista. Yhtiö ilmoittaa lentävänsä talvikaudella 51 kohteeseen kotimaassa ja ulkomailla.

– Pidämme yllä talvikaudella Suomelle kriittisiä yhteyksiä, sillä suomalainen yhteiskunta ja vientiteollisuus tarvitsevat lentoyhteyksiä. Emme kuitenkaan voi lentää kaikkia alun perin suunnitelmassamme olleita lentoja, sillä matkustusrajoitukset ja koronatilanne ovat vaikuttaneet voimakkaasti lentojen kysyntään, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér tiedotteessa.

Kaukolennot keskittyvät Tokioon, Souliin, Hongkongiin, Shanghaihin, Nanjingiin ja Bangkokiin, jotka ovat myös tärkeitä rahtikohteita. Bangkokin reitti lennetään rahtilentona Helsingistä lähtien ja matkustajia otetaan vain Bangkokista Helsingin suuntaan. Finnair jatkaa myös pelkästään rahtia kuljettavia lentoja Singaporeen ja New Yorkiin.

Lapin lentoihin voi tulla muutoksia

Kotimaassa Finnair lentää talvikaudella Ivaloon, Joensuuhun, Jyväskylään, Kajaaniin, Kemiin, Kittilään, Kokkolaan, Kuopioon, Kuusamoon, Maarianhaminaan, Ouluun, Rovaniemelle ja Vaasaan. Osa aiemmin kerrotuista viikkovuoroista perutaan, koska kysyntä näyttää heikolta. Lapin lentoihin voi tulla vielä muutoksia, jos kysyntä muuttuu. Tampereen ja Turun lennot pysyvät talvikauden loppuun tauolla.

Finnair lentää talvikaudella noin 75 matkustajalentoa päivässä ja päivittää liikenneohjelmaansa kysynnän mukaan. Ennen koronakriisiä Finnairilla oli päivässä noin 350 lentoa ja kohteita yli sata Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa.

Yhtiö ottaa suoraan yhteyttä asiakkaisiin, joilla on varauksia perutuille lennoille. Lentoja voi siirtää tai lipun hinnan voi saada takaisin.

Finnair suunnittelee laajentavansa liikenneohjelmaansa ja kasvattavansa viikkovuorojen määrää aprillipäivänä alkavalla kesäkaudella.

– Seuraamme kuitenkin edelleen kysyntätilanteen kehittymistä ja päivitämme kesäkauden liikennesuunnitelmaa sen mukaisesti vielä alkuvuonna. Toivomme tietysti matkustusrajoitusten ja koronan siihen mennessä hellittävän, jotta pääsisimme vähitellen lentämään hieman enemmän, Orvér sanoo.

Tarkoitus on avata uusi reitti Etelä-Korean Busaniin kesäkaudella ensi vuonna. Lisäksi lennot Tokion Hanedan kentälle alkavat. Lentoja San Franciscoon, Kiinan Xianiin ja Daxingiin sekä Japanin Sapporoon ei sitä vastoin aloiteta uudelleen.

Kotimaan lennoista Joensuun, Jyväskylän, Kajaanin, Kemin ja Kokkolan lennot päättyvät maaliskuussa 2021.