Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hallitus esittää miljoonaa euroa kaasukäyttöisten kuorma-autojen hankintatukeen

Hallitus esittää miljoonan euron summaa varattavaksi kaasukäyttöisten kuorma-autojen hankinnan tukemiseksi.

Tuen tarkoitus on liikenne- ja viestintäministeriön mukaan vähentää raskaan liikenteen kasvihuonekaasupäästöjä. Tuki uudistaisi raskaan liikenteen kalustoa sekä vähentäisi bensan ja dieselin käyttöä.

Esityksen mukaan tukea myönnettäisiin uusien, vähintään 16-tonnisten kuorma-autojen ostoon tai pitkäaikaiseen vuokraamiseen.

Tuki olisi voimassa joulukuun alusta ensi vuoden loppuun. Tuen suuruus riippuisi polttoainetyypistä. Nesteytettyä kaasua käyttäviin kuorma-autoihin tukea myönnettäisiin 12 000 euroa ja paineistettua kaasua käyttäviin 5 000 euroa.

– Tuki tekee ilmastoystävällisen kaluston hankinnan entistä houkuttelevammaksi. Samalla kaasun tankkausinfra laajenee, kun kysyntä kasvaa, sanoo liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.) tiedotteessa.

Tuen saaminen edellyttää esityksen mukaan ajoneuvon rekisteröintiä Suomeen ja sen rekisterissä pitämistä vähintään vuoden ajan tuen saamisen jälkeen.

Tukea varten varataan määräraha valtion seitsemänteen lisätalousarvioon.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.