Belgiassa, Venäjällä ja Ukrainassa rikottiin koronatartuntojen ennätyksiä

Belgiassa, Venäjällä ja Ukrainassa on todettu ennätysmäärät uusia koronavirustartuntoja.

Noin 11,6 miljoonan asukkaan Belgiassa on rekisteröity peräti 16 746 uutta tartuntatapausta, mikä on ennätys vuorokauden kuluessa havaittujen tartuntojen määrässä. Koronavirukseen liitettyjen kuolemantapausten määrä on noussut Belgiassa jo lähes 10 600:aan.

Asukasluvultaan paljon suuremmalla Venäjällä on kirjattu tänään 17 340 tartuntaa vuorokauden kuluessa. Uusia koronavirukseen liitettyjä kuolemantapauksia raportoitiin 283.

Ukrainassa uusia tartuntoja raportoitiin tänään myös ennätykselliset 7 517 kappaletta. Uusia virukseen liittyviä kuolemantapauksia tietoon on tullut 121 kappaletta.

Saksassa todett u jälleen yli 11 000 uutta tartuntaa

Saksassa on jälleen varmistunut yli 11 000 uutta koronavirustartuntaa, käy ilmi Saksan tartuntatautien asiantuntijalaitoksen Robert Koch -instituutin tiedoista . Uusia tartuntoja on edeltävän vuorokauden aikana varmistunut 11 242 kappaletta.

Eilen Saksassa kerrottiin lähes 11 300 uudesta tartunnasta, mikä on korkein maassa vuorokaudessa kirjattu luku koko epidemian aikana.

Robert Koch -instituutin johtaja Lothar Wieler myös varoitti eilen, että Saksan koronavirustilanne on kehittynyt erittäin vakavaksi.

– Mitä enemmän ihmiset kokoontuvat yksityisissä piireissä, sitä enemmän koronaluvut kasvavat ja tauti leviää lisää, Wieler sanoi lisäten, että nuoret altistuvat tällä hetkellä virukselle eniten.

Kaikkiaan Saksassa on nyt todettu reilu 403 000 koronatartuntaa ja 9 954 virukseen liittyvää kuolemaa. Kuolleiden määrä on noussut 49 tapauksella eilisiin tietoihin verrattuna.

Sairaalajohtaja: Koronan toisesta aallosta ehkä ensimmäistä pahempi Ranskassa

Koronaviruksen toinen aalto voi olla Rankassa pahempi kuin ensimmäinen, arvioi Pariisin sairaaloiden johtaja Martin Hirsch.

Hirschin mukaan viime kuukausina on vallinnut käsitys, että toista aaltoa ei tule tai että se ei olisi niin paha kuin ensimmäinen. Tilanne on hänen mukaansa kuitenkin juuri päinvastainen.

Koronavirus on levinnyt Ranskassa viime aikoina vauhdikkaasti. Eilen maassa tilastoitiin ennätykselliset 41 622 koronavirustartuntaa 24 tunnin aikana. Lisäksi uusia koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyviä kuolemia kirjattiin 165.

Ranska laajensi eilen viruksen vuoksi asetetun öisen ulkonaliikkumiskiellon koskemaan lähes koko maata. Se on ollut viime viikonlopusta lähtien voimassa Pariisissa ja kahdeksassa muussa suuressa kaupungissa.

Laajennettu ulkonaliikkumiskielto astuu voimaan perjantain vaihtuessa lauantaiksi. Se on voimassa kuuden viikon ajan.

Lauantaista lähtien öinen ulkonaliikkumiskielto koskee noin kahta kolmasosaa ranskalaisista.

Espanjassa todellisuudessa yli kolme miljoonaa tartuntaa, sanoo pääministeri

Koronavirustartuntojen todellinen määrä Espanjassa on yli kolme miljoonaa, sanoo maan pääministeri Pedro Sanchez.

Espanjassa ylitettiin aiemmin tällä viikolla miljoonan todetun koronavirustartunnan raja. Sanchezin mukaan todellinen luku on kuitenkin paljon suurempi, koska epidemian alkuvaiheessa todettujen tartuntojen määrä oli hyvin alhainen.

---

Lähteet: breakingthenews.net , Moscow Times, Worldometer, AFP

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka