Yhdysvallat ylitti 10 miljoonan koronatartunnan rajapyykin

Yhdysvallat on ensimmäisenä maana ylittänyt 10 miljoonan koronatartunnan rajapyykin, kävi ilmi Johns Hopkins -yliopiston koronavirusseurannasta maanantaina. Tartuntoja on varmistunut maassa lähes 10 018 300 kappaletta.

Koronavirukseen liittyviä kuolemia Yhdysvalloissa on kirjattu yliopiston seurannan mukaan yli 237 700 kappaletta. Myös tämä on suurin maakohtainen luku.

Määrällisesti seuraavaksi eniten koronatartuntoja on Johns Hopkinsin tietojen mukaan varmistunut Intiassa, jossa niitä on todettu lähes 8 554 000 kappaletta. Koronakuolemia on puolestaan todettu toiseksi eniten Brasiliassa: lähes 162 400 kappaletta.

Joka viides viime viikolla Tukholmassa testattu kantoi koronavirusta

Koronaviruksen toinen aalto leviää vauhdilla Ruotsissa. Viime viikolla Tukholmassa testattiin noin 42 000 ihmistä, joista joka viides eli noin 8 400 ihmistä oli viruksen kantaja. Asiasta kertoi maanantaina Dagens Nyheter -lehti . Uutistoimisto TT:n mukaan Tukholman alueen viranomaiset luonnehtivat tilannetta vakavaksi.

Toissa viikolla tartunnan saaneita Tukholman alueella testatuista oli 16,3 prosenttia ja sitä edellisellä viikolla 8,4 prosenttia.

Lehden mukaan myös sairaalahoitoa tarvitsevien koronapotilaiden määrä on kasvanut hurjasti. Tukholman alueen ylilääkärin Johan Brattin mukaan sairaalahoitoa tarvitsevien määrä on yli kaksinkertaistunut viime viikon aikana, mikä on enemmän kuin viranomaiset ovat odottaneet.

TT:n mukaan Tukholman alueen sairaalat ovat alkaneet jälleen siirtää tulevaisuuteen suunniteltuja leikkauksia. Maanantaina Tukholman alueella sairaalahoitoa tarvitsi koronaviruksen vuoksi 349 ihmistä, joista 34 oli tehohoidon tarpeessa. Perjantaina sairaalahoidossa oli 273 ihmistä.

Keväällä koronaviruksen ensimmäisen aallon riehuessa pahimmillaan Ruotsissa sairaalahoidossa oli Tukholman alueella noin 1 100 potilasta.

Ukrainan presidentillä korona, Venäjällä ennätyksellinen määrä tartuntoja

Ukrainan presidentillä Volodymyr Zelenskyillä todettiin maanantaina koronavirustartunta. Asian vahvisti Zelenskyin kanslia Facebookissa.

Zelenskyi voi kanslian mukaan hyvin. Hän on eristyksessä, mutta jatkaa tehtäviensä hoitamista.

Johns Hopkins -yliopiston koronavirusseurannan mukaan Ukrainassa on todettu yli 483 000 koronavirustartuntaa. Virukseen liittyviä kuolemia on raportoitu yli 8 800.

Venäjällä raportoitiin maanantaina liki 21 800 uutta koronavirustartuntaa. Kyse on suurimmasta päivittäisestä todettujen tartuntojen määrästä.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov myönsi, että tartuntamäärien tasainen kasvu Venäjällä pysyy huolestuttavana.

Tähän mennessä Venäjällä on raportoitu Johns Hopkinsin seurannan mukaan kaikkiaan liki 1,8 miljoonasta koronatartunnasta ja lähes 30 800:sta koronaan liittyvästä kuolemantapauksesta.

-----

Lähteenä myös uutistoimisto TT ja AFP

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka