Teollisuuden uudet tilaukset laskeneet yhtäjaksoisesti yhdeksän kuukautta

Teollisuuden uusien tilausten arvo oli syyskuussa 10,9 prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin, kertoo Tilastokeskus.

Tilaukset ovat laskeneet yhtäjaksoisesti yhdeksän kuukautta. Tilastokeskuksen mukaan tammi–syyskuun aikana tilaukset vähenivät 14,2 prosenttia edellisvuoden vastaavasta jaksosta.

Kemianteollisuudessa yritykset saivat syyskuussa vuodentakaista enemmän uusia tilauksia: kasvua oli 14,4 prosenttia edellisvuodesta.

Muilla teollisuuden alatoimialoilla tilaukset laskivat. Tilastokeskuksen mukaan paperin ja paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksen toimialalla tilaukset laskivat 12 prosenttia ja metalliteollisuudessa 15,3 prosenttia vuodentakaisesta.

Tilastokeskus muistuttaa, että suuretkin heilahtelut tilastoissa ovat kuukausitasolla mahdollisia, koska tilaukset kohdistuvat aina yhdelle kuukaudelle.

Teollisuustuotannossa lasku jatkuu

Teollisuustuotanto laski Tilastokeskuksen mukaan syyskuussa sekä edellisestä kuukaudesta että vuodentakaisesta.

Teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto oli syyskuussa 6,0 prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin. Tammi–syyskuussa työpäiväkorjattu tuotanto laski 3,5 prosenttia vuodentakaisesta.

Kausitasoitettu teollisuustuotanto kasvoi syyskuussa eniten kaivostoiminnan ja louhinnan toimialalla, 20,9 prosenttia edelliskuukaudesta.

Muilla päätoimialoilla tuotanto joko laski tai kasvu oli hyvin vähäistä. Eniten tuotanto väheni elokuusta sähkö-, kaasu-, lämpö- ja ilmastointihuollossa, 7,9 prosenttia, sekä sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa, 7,3 prosenttia.

Vuodentakaiseen verrattuna vain kemianteollisuudessa tuotanto kasvoi syyskuussa hieman, 0,7 prosenttia. Lasku oli edelleen voimakkainta kaivostoiminnan ja louhinnan toimialalla, 17,1 prosenttia.

Mainos: Punos Mobile

Mainos: Punos Mobile

Koodarin koti on Kouvolassa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka