Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Metsästäjäliitto ei sulata Luonnonvarakeskuksen uutta päätöstä – metsästäjät pelkäävät koiriensa puolesta

Metsästäjäliitto on tyrmistynyt Luonnonvarakeskuksen (Luke) tuoreesta päätöksestä olla pannoittamatta susia tänäkään talvena.

Metsästäjäliitto katsoo, että susien GPS-pantatieto on ollut metsästäjille arvokasta susien liikkeiden seuraamisessa. Tämä on ollut tärkeää tietoa esimerkiksi silloin, kun suojataan metsästyskoiria ja vältetään susivahinkoja.

Sutta koskevassa kansalaisaloitteessa edellytetään, että Luken tulee aloittaa susien pannoitukset uudelleen kevättalvella 2021. Lisäksi edellytetään, että Luke kehittää pantojen laitteistoa ja ohjelmistoa siten, että paikannustarkkuus ja paikkatiedon ajantasaisuus palvelevat tutkimustarpeiden lisäksi mahdollisimman hyvin myös metsästyskoirien ja tuotantoeläinten suojaamista.

Metsästäjäliitto toteaa yllättyneensä, että kansalaisaloitteen yli 61 000 henkilön allekirjoituksesta huolimatta Luonnonvarakeskus ilmoitti tänään maanantaina luopuvansa pannoituksesta jatkossa tutkimukselle vähämerkityksellisenä tiedon tuottamismallina.

Hukkia ei pannoiteta ensi kevättalvena – Luonnonvarakeskuksen päätöksen taustalla byrokratia ja työturvallisuus