Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Hallituksen johtajaviisikko ratkoo ikääntyneiden työllisyyttä, Floridassa yli miljoona koronatartuntaa, Suomi voitti Skotlannin jalkapallossa

Hallituspuolueiden johtajaviisikko ratkoo ikääntyneiden työllisyyttä

Hallituspuolueiden johtajaviisikko neuvottelee illalla ikääntyneiden työllisyyden parantamisesta ja eläkeputken kohtalosta.

Asia palautui hallituksen käsiin, kun työmarkkinajärjestöjen neuvottelut siitä kariutuivat erimielisyyksiin maanantai-iltana.

Hallituksen tavoitteena on parantaa yli 55-vuotiaiden työllisyyttä ja samalla myös turvaa irtisanomistilanteessa.

Hallitus on luvannut ratkaisuja vielä tämän vuoden puolella.

Kalifornialaisaluksen kapteeni sai syytteet vuoden takaisesta venepalosta - palossa kuoli 34, mukaan lukien suomalaismies

Kalifornialaisaluksen kapteeni on saanut syytteet vuoden takaiseen venepaloon liittyvistä kuolemista, kertovat muun muassa Washington Post ja La Times -lehdet.

Washington Postin mukaan Kalifornian rannikon edustalla tuleen syttyneen ja tämän jälkeen uponneen Conceptionin 67-vuotias kapteeni sai syytteet kuolemiin liittyen väärinkäytösten ja huolimattomuuden vuoksi.

Hänen katsottiin muun muassa epäonnistuneen miehistönsä kouluttamisessa ja paloharjoitusten järjestämisessä. Aluksella ei ollut paloyönä myöskään kiertävää yövartijaa.

Yhteensä 34 ihmistä kuoli, kun laitesukeltajia kuljettaneessa aluksessa syttyi raju tulipalo viime vuoden syyskuussa. Palossa kuoli myös suomalaismies.

Floridassa yli miljoona tartuntaa - osavaltio on jo kolmas, jossa synkkä rajapyykki on ylittynyt

Floridassa on kolmantena Yhdysvaltain osavaltiona ylittynyt miljoonan koronavirustartunnan raja, kertovat muun muassa uutiskanavat CNN ja CBS News.

Osavaltion terveysviranomaisten mukaan Florida ilmoitti tiistaina yli 8 800 uudesta tartunnasta, mikä vei osavaltion synkän rajapyykin ylitse, kertoo CNN. Miljoonan tartunnan raja on ylittynyt myös Texasissa ja Kaliforniassa.

CBS:n mukaan Floridan republikaanikuvernööri Ron DeSantis piti vain päivää ennen rajapyykin ylittymistä eli maanantaina ensimmäisen lehdistötilaisuutensa lähes kuukauteen. Synkentyvästä koronatilanteesta huolimatta kuvernööri vakuutteli, että koulujen tulisi jatkaa lähiopetusta. Lisäksi hän sanoi vastustavansa maskipakkoja, jotka eivät hänen mielestään toimi.

NYT: Trump keskustellut neuvonantajiensa kanssa myös lastensa ja vävypoikansa armahtamisesta

Yhdysvaltain väistyvä presidentti Donald Trump on keskustellut neuvonantajiensa kanssa mahdollisuudesta armahtaa ennaltaehkäisevästi omat lapsensa sekä vävypoikansa, kertoo yhdysvaltalaislehti New York Times.

Trump on New York Timesin mukaan ilmaissut huolensa siitä, että maan seuraavan presidentin Joe Bidenin oikeusministeriö voisi kostaa Trumpille hänen kolmen vanhimman lapsensa kautta.

Lehti kertoi jo aiemmin Trumpin keskustelleen henkilökohtaisen asianajajansa Rudy Giulianin kanssa siitä, tulisiko Giulianille antaa ennaltaehkäisevä armahdus. Lehti perusti tietonsa kahteen eri lähteeseen, joille on kerrottu keskustelusta.

Lehden mukaan tuorein keskustelu asiasta käytiin viime viikolla.

Hongkongin tunnetuille demokratia-aktivisteille tuomiot tänään

Hongkongissa itsehallintoalueen kolmelle tunnetulle demokratia-aktivistille luetaan tänään tuomio mielenosoitusten järjestämisestä ja niihin yllyttämisestä. Joshua Wongia, Ivan Lamia ja Agnes Chow'ta odottaa lähes varmuudella vankeustuomio. Kolmikko on tunnustanut oikeudenkäynnissä osallistumisensa mielenosoitusten järjestämiseen.

Demokratiaa vaativat ja Kiinan keskushallinnon valtaa vastustavat mielenosoitukset jatkuivat Hongkongissa useita kuukausia ja äityivät osin väkivaltaisiksi. Protestit hiipuivat tämän vuoden alkupuolella uupumuksen, pidätysten ja koronapandemian vuoksi.

Kiinan ote Hongkongista on entisestään kiristynyt uuden kiistellyn turvallisuuslain myötä. (Lähde: AFP)

Israelissa voi olla taas edessä uudet vaalit - Gantz kertoo puolueensa kannattavan parlamentin hajottamista

Israelissa voi olla taas edessä uudet vaalit. Maassa pääministerivastuuta jakava Benny Gantz kertoi tiistaina hänen puolueensa äänestävän parlamentin hajottamiseen tähtäävän lakialoitteen puolesta.

Läpi mennessään opposition lakialoite voisi johtaa jo neljänsiin vaaleihin alle kahden vuoden sisällä. Keskiviikkona pidettävä äänestys on vasta alustava ja läpi mennessään se vaatii vielä useamman hyväksytyn käsittelyn maan parlamentissa.

Hallituksen muodostamiseen liittyvät ongelmat johtivat aiemmin vaalien uusimiseen kerta toisensa jälkeen. Kompromissi saavutettiin keväällä, kun pitkäaikainen pääministeri Benjamin Netanjahu ja Gantz sopivat koalitiohallituksesta, jossa he jakavat pääministerivastuun. (Lähde: AFP)

Yhdysvaltain oikeusministeriö tutkii mahdollista presidentin armahdukseen liittyvää lahjontajuonta

Yhdysvaltain oikeusministeriö tutkii mahdollista lahjontajuonta, joka liittyy presidentin antamaan armahdukseen, kertovat muun muassa uutiskanava CNN ja brittilehti Guardian. Asia selviää liittovaltion tuomioistuimen asiakirjoista, jotka julkistettiin tiistaina paikallista aikaa.

Tutkinta liittyy CNN:n mukaan mahdolliseen rikokseen, jossa Valkoiseen taloon tai siihen liittyvään poliittiseen komiteaan olisi ohjattu rahaa. Vastineeksi on toivottu armahdusta presidentiltä.

Osa asiakirjoista on salattu, joten tarkat yksityiskohdat esimerkiksi asianosaisista jäävät pimentoon. CNN:n mukaan ketään ei ole tähän mennessä nähtävästi syytetty julkisesti asiakirjassa kuvailtuihin rikoksiin liittyen.

Viestipalvelusta miljardikaupat: Ohjelmistoyritys Salesforce ostaa Slackin yli 20 miljardilla eurolla

Yhdysvalloissa ohjelmistoyritys Salesforce kertoi tiistaina ostavansa viestipalveluja tarjoavan Slackin. Miljardikaupat tarjoavat yritykselle laajemmat työkalut pandemian keskelle kehittyneessä etätyömaailmassa.

Yritys aikoo yhdistää Slackin viestiteknologian osaksi omaa alustaansa, jolla hallinnoidaan yritysten markkinointi- ja myyntiorganisaatioita.

Salesforcen mukaan kauppahinta on noin 27,7 miljardia dollaria eli vajaat 23 miljardia euroa.

Slack on tullut tunnetuksi muun muassa yritysten sisäiseen viestintään tarkoitetusta pikaviestintäsovelluksesta. Korona-aikana sovellus on kuitenkin kohdannut haasteita erinäisten videokeskustelupalveluiden, kuten esimerkiksi Zoomin takia. (Lähde: AFP)

S&P 500 ja Nasdaq nousivat ennätyslukemiin New Yorkin pörssissä

New Yorkin pörssissä keskeiset indeksit S&P 500 ja Nasdaq nousivat ennätyslukemiin tiistaina.

Pörssin sulkeutuessa laajapohjaisen S&P 500 -indeksi oli 1,1 prosenttia plussalla ja pisteluku oli 3 662,45 ylittäen viime viikon ennätyksen. Teknologiaindeksi Nasdaq sulki 1,3 prosentin nousussa ja kohosi 12 355,11 pisteeseen.

Myös teollisuuspainotteinen Dow Jones kipusi 0,6 prosentin nousuun.

Markkinoille on valanut uskoa muun muassa myönteiset uutiset koronavirusrokotteista. (Lähde: AFP)

Maajoukkuedebytantti Rantanen ratkaisi Suomen jalkapallonaisille voiton Skotlannista

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue voitti tiistaina myöhäisillan EM-karsintaottelussa Edinburghissa Skotlannin 1–0. Suomen voittomaalin teki ottelun lisäajalla vaihdosta kentälle tullut Amanda Rantanen. Maaottelu oli Rantasen ensimmäinen.

Suomi johtaa karsintalohkoaan 16 pisteellä. Portugali on Suomen kanssa tasapisteissä, mutta sen maaliero on heikompi.

Voitolla Suomi varmisti paikan vähintään EM-jatkokarsintoihin. Lohkovaiheen päätöspelit Portugalia ja Kyprosta vastaan on tarkoitus pelata helmikuussa.

Porto ja Liverpool varmistivat pudotuspelipaikkansa Mestarien liigassa

Jalkapallon miesten Mestarien liigan alkulohkojen viimeistä edellisellä ottelukierroksella tiistaina pudotuspelipaikkansa varmistivat C-lohkossa Porto ja D-lohkossa Liverpool.

Porto pelasi Manchester Cityä vastaan 0–0 ja Liverpool kukisti Ajaxin 1–0.

Pudotuspeleihin on selviytynyt kahdeksan joukkuetta. Kahdeksan jatkopaikkaa on vielä auki.

Mestarien liiga jatkuu keskiviikkona kahdeksalla ottelulla.