Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotkassa karille ajaneen moottoriveneen matkustajat saatiin evakuoitua – haastavan sään vuoksi hätiin jouduttiin pyytämään helikopteri

Kotkan Varissaaren lähistöllä karille ajaneen moottoriveneen kyydissä olleet ihmiset on saatu evakuoitua, kertoo meripelastusjohtaja Pekka Lehtonen Suomenlahden merivartiostosta STT:lle. Veneellä oli kaikkiaan yhdeksän ihmistä. Aiemmin määräksi kerrottiin kymmenen.

Kolme veneessä ollutta evakuoitiin ensin merivartioston veneellä, mutta haastavan kelin vuoksi loput kuusi jouduttiin pelastamaan meripelastushelikopterilla, Lehtonen kertoo. Pelastustoimia vaikeuttivat kova tuuli ja aallokko.

Kyydissä olleet olivat kylmettyneitä, mutta loukkaantumisia ei ollut tiedossa. Kaikki vietiin sairaalaan tutkittavaksi, kerrotaan merivartioston Twitter-tilillä . Tuulennopeus paikan päällä oli Lehtosen mukaan noin kymmenen metriä sekunnissa pelastustoimien aikaan.

Karille ajanut vene on Lehtosen mukaan jäänyt tukevasti kiville ja ottanut vettä sisään. Sääolosuhteiden vuoksi vene joudutaan tällä erää jättämään paikalleen.

– Aika näyttää, pysyykö se kivillä vai irtoaako tuulen voimasta ja uppoaa johonkin lähistölle, Lehtonen sanoo.

Onnettomuuden syy ei Lehtosen mukaan ole vielä selvinnyt. Pelastuslaitos sai tiedon vesiliikenneonnettomuudesta puoli yhdeksän aikaan illalla.

Pelastustoimissa oli mukana merivartioston, pelastuksen ja ensihoidon yksiköitä, kertoi Suomenlahden merivartiosto Twitter-tilillään .