Suomussalmella poliisi löysi kotietsinnässä sodanaikaisia räjähteitä ja ammuksia – paikallinen mies oli etsinyt tavaraa muun muassa Raatteentieltä

Raatteentiellä käytiin yksi talvisodan ratkaisutaisteluista tammikuussa 1940. Martti Kainulainen / LEHTIKUVA

STT

Suomussalmella poliisi löysi kotietsinnässä paikallisen miehen kotoa sodanaikaisia räjähteitä ja ammuksia.

Mies oli etsinyt sodanaikaisia räjähteitä ja ampumatarvikkeita metallinilmaisimella muun muassa Raatteentien varrelta ja yrittänyt myydä niitä eteenpäin, Oulun poliisilaitos kertoo tiedotteessaan.

Miehen hallusta takavarikoitiin muun muassa käsikranaatteja ilman sytyttimiä, tykistön ammuksia ilman ruutia, ammuttuja sirpalekranaatteja sekä sodanaikaisten ampuma-aseiden patruunoita ja lukkoja. Muutamissa käsikranaateissa oli poliisin mukaan vielä räjähdysainetta sisällä.

Esitutkinnan perusteella miehen epäillään syyllistyneen räjähderikokseen ja ampuma-aserikokseen.

Miehen luota löydetty materiaali on tyypiltään vuosien 1939–1944 sotavarustusta Suomussalmen-Raatteen taisteluista. Etsintäoperaatio ei aiheuttanut vaaraa sivullisille, poliisi kertoo.

Poliisi muistuttaa, että sodanaikaiset räjähteet voivat olla edelleen toimintakuntoisia ja siten vaarallisia. Räjähteistä havainnon tehneen on otettava heti yhteyttä hätäkeskukseen, eikä räjähteitä pidä itse koskea tai liikutella.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka