Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

STM: Matkustusrajoituksia koskevan lainsäädännön valmistelu vie oletettua enemmän aikaa

Matkustusrajoituksia koskevan lainsäädännön valmistelu vie oletettua enemmän aikaa ja lakiesityksen antamisaikataulu on tällä hetkellä avoin, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö (STM) Twitterissä .

Ministeriö kertoi marraskuussa saaneensa yli sata lausuntoa hallituksen esitysluonnoksesta, jossa ehdotetaan väliaikaisia muutoksia tartuntatautilakiin koronaepidemian leviämisen estämiseksi rajat ylittävässä liikenteessä. Ministeriön tavoitteena oli saada lakiesitys eduskunnalle mahdollisimman pian.

– Lausunnoissa oli paljon kielteisiä näkökulmia, joten jatkovalmistelu vie aikaa alun perin oletettua enemmän. Lakiesityksen antamisaikataulu on tällä hetkellä avoin, ministeriö kirjoittaa Twitterissä.

Matkailuala toivonut rajoitusten nopeaa purkamista

Hallitus päätti viime torstaina, että Suomen sisärajavalvontaa ja maahantulon rajoituksia jatketaan tammikuun 12. päivään asti, sillä sisärajavalvonnan korvaamiseksi valmistellut toimenpiteet eivät ole vielä käytettävissä.

Sisärajaliikenne tarkoittaa Suomen ja muiden Schengen-alueen maiden välistä liikennettä.

Maahantuloa on ollut tarkoitus helpottaa uudella lakimuutoksella, jolla sisärajavalvonta korvautuisi testaukseen ja karanteeneihin perustuvalla maahantulomallilla.

Marraskuussa päättyneellä lausuntokierroksella se sai kentältä kriittistä palautetta muun muassa monimutkaisuudesta ja keskeneräisyydestä. Rajanylityspaikkojen pelätään lisäksi nielevän liikaa terveydenhuollon resursseja.

Etenkin matkailualalla on toivottu hallitukselta matkustusrajoitusten nopeaa purkamista.