Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjän ulkoministeri kiisti jyrkästi FSB:n olleen Navalnyin myrkytyksen takana

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov kiisti keskiviikkona jyrkästi, että maan turvallisuuspalvelulla FSB:llä olisi mitään tekemistä oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin myrkyttämisen kanssa.

– Onhan kaikkia tällaisia uutisia hauska lukea. Se tapa, jolla ne esitetään, kertoo kuitenkin vain yhden asian: läntisillä kumppaneillamme ei ole minkäänlaisia eettisiä normeja, Lavrov sanoi.

Lavrovin mukaan Venäjä on jo tottunut siihen, että Yhdysvallat ja muut länsimaat vain syöttävät medialle viimeisimmät syytöksensä Venäjää vastaan, ja ne julkaistaan kritiikittä.

Kansalaisjournalistiryhmä Bellingcatin, venäläisen Insider-median, uutiskanava CNN:n ja saksalaislehti Spiegelin tutkimusten mukaan myrkytyksen taustalla oli juuri turvallisuuspalvelu FSB.

Navalnyi sairastui kun hän oli palaamassa Moskovaan Siperiasta. Häntä hoidettiin ensin Venäjällä ja sen jälkeen Saksassa, missä hän edelleen on.