Suomessa on raportoitu 17 uutta koronakuolemaa

Yhteensä pandemian aikana Suomessa on raportoitu 33 414 tartuntaa. Timo Jaakonaho / LEHTIKUVA

Ilmo Ilkka / STT

Suomessa on raportoitu 17 uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Sairaalahoidossa on yhteensä 281 potilasta, joista tehohoidossa on 33 ihmistä. Sairaalahoidossa on nyt 18 ihmistä enemmän kuin viime perjantaina.

Taudin ilmaantuvuus on noussut kuuden sairaanhoitopiirin alueella verrattuna edellisiin 14 päivään. Ilmaantuvuus kertoo tautitapaukset kahden viikon ajalta sataatuhatta asukasta kohden.

Ilmaantuvuus pysyi samana tai laski loppujen 15 sairaanhoitopiirin alueella.

Jyväskylä vaarassa siirtyä leviämisvaiheeseen

Tampereella Rauhaniemen sairaalan koronaepidemia jatkuu, Tampereen kaupunki kertoo tiedotteessaan. Epidemiassa kuoli viikonlopun aikana kaksi potilasta, ja uusia tartuntoja on epidemiassa todettu seitsemän. Yhteensä kuolleita on kuusi ja tartunnan saaneita ihmisiä 81.

Jyväskylässä koronatartunnat pysyttelevät puolestaan korkealla tasolla, kaupunki tiedottaa. Uusia tautitapauksia todettiin viime viikolla 86 ja tartuntaketjujen alkuperä selvisi enää vain 59 prosentissa tapauksista. Kaupunki varoittaa, että tautitilanne voi helposti siirtyä kiihtymisvaiheesta leviämisvaiheeseen.

Samalla kaupunki suosittaa, että joulua vietettäisiin mahdollisimman pienessä piirissä ja yli 70-vuotiaiden luokse tehtäviä vierailuja arvioitaisiin kriittisesti.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Essote) alueella on viikonloppuna kirjattu kuusi tartuntaa. Hyvä seikka tapauksissa on, että altistumismäärät ovat pysyneet Essoten mukaan vähäisinä.

– Onneksi viikonlopun tapausten altistumismäärät ovat olleet pieniä ja se on merkki siitä, että rajoitukset ja suositukset ovat olleet toimivia. Tästä tietysti kiitos kuuluu vastuullisesti toimiville kansalaisille, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo tiedotteessa.

Uusia tartuntoja yli 250

Uusia tartuntoja raportoitiin maassa tänään 252.

Kahden viime viikon aikana on raportoitu yhteensä 5 533 koronatartuntaa. Luku on 412 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Tuolloin tartuntoja raportoitiin 5 945.

Viimeisten seitsemän vuorokauden aikana tapauksia on raportoitu 2 304. Tämä on 925 vähemmän kuin aiemmalla seitsemän vuorokauden ajanjaksolla, jolloin tartuntoja raportoitiin 3 229.

Yhteensä pandemian alusta saakka Suomessa on raportoitu 33 414 tartuntaa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen tviittasi aiemmin tänään, että positiivisten osuus alueen näytteistä viime viikolla (13.–20.12.) oli 2,4 prosenttia. Yhteensä näistä näytteistä positiivisia oli 971. Lasku on Lehtosen mukaan selvää verrattuna joulukuun aiempiin viikkoihin.

Kommentoi

Mainos: Pihlajalinna

Ranne-potilaan matka

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka