Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ainakin kuusi ihmistä kuollut voimakkaassa maanjäristyksessä Kroatiassa – "Kaupunki on yksi iso raunio"

Balkanilla Kroatiassa tapahtui tiistaina voimakas maanjäristys, jossa kuoli ainakin kuusi ihmistä.

Maanjäristys oli voimakkuudeltaan 6,4. Järistyksen keskus sijaitsi maan keskiosassa lähellä Petrinjan kaupunkia pääkaupunki Zagrebista etelään.

Järistys tuntui Kroatian pääkaupungin Zagrebin lisäksi ainakin Serbiassa, Itävallassa ja Sloveniassa. Sloveniassa suljettiin Krskon ydinvoimala varotoimena järistyksen vuoksi.

Tiistai-iltaan mennessä oli vahvistettu, että järistyksessä kuoli nuori tyttö kovia tuhoja kokeneessa Petrinjassa sekä viisi ihmistä läheisessä kylässä. Vahvistamattomien mediatietojen mukaan sairaalaan olisi viety 20 ihmistä.

Uutistoimisto AFP:n mukaan kyseessä on yksi Kroatian voimakkaimmista maanjäristyksistä vuosiin.

– Olemme vetämässä ihmisiä ulos autosta. Emme tiedä, ovatko he loukkaantuneita vai kuolleita, Petrinjan pormestari Darinko Dumbovic kertoi paikalliskanava N1:lle.

Hän kuvasi kaupungin olevan tällä hetkellä "yksi iso raunio".

– Täällä on yleinen paniikki ja ihmiset etsivät rakkaimpiaan. Etsimme ihmisiä ja pelastamme heidän henkiään. Ihmisiä on kuollut ja kateissa... Tämä on katastrofi, hän sanoi paikalliselle radiokanavalle.

Koronapotilaita siirrettiin järistyksen vuoksi

Petrinjassa romahti muun muassa päiväkotirakennus, joka oli onneksi ollut tyhjänä järistyksen tapahtuessa.

Puolenpäivän jälkeen paikallista aikaa iskenyt järistys myös katkoi sähköjä Petrinjassa ja Zagrebissa. Petrinjassa muun muassa sairaala jäi ilman lämmitystä ja sähköä, ja sairaalassa olleita koronapotilaita siirrettiin toiseen kaupunkiin hoitoon.

Alueella tapahtui myös maanantaina pieni maanjäristys, joka aiheutti jonkin verran vahinkoa rakennuksille.

Euroopan komissio on luvannut Kroatialle tarvittaessa apua järistyksen uhrien auttamiseen.