Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Demokratia-aktivisti ja mediamoguli Jimmy Lai määrättiin takaisin vankilaan Hongkongissa

Takuita vastaan vapautettu hongkongilainen demokratia-aktivisti ja mediamoguli Jimmy Lai on määrätty palaamaan vankilaan. Hongkongin korkein oikeus päätti asiasta sen jälkeen, kun syyttäjälaitos valitti Lain vapauttamisesta.

Laita vastaan nostettiin kolme viikkoa sitten syytteet vehkeilystä ulkomaisten toimijoiden kanssa. 73-vuotias Lai oli vangittuna liki kolme viikkoa, mutta vapautettiin 10 miljoonan Hongkongin dollarin (miljoonan euron) takuita vastaan viikko sitten tiukkojen ehtojen saattelemana. Hänet asetettiin kotiarestiin ja häntä kiellettiin puhumasta julkisesti tai tviittaamasta.

Syytteet nostettiin Hongkongiin Kiinan vaatimuksesta säädetyn turvallisuuslain nojalla. Sen perusteella voidaan langettaa jopa elinkautisia vankeusrangaistuksia. Lai on saanut syytteet myös petoksesta ja osallistumisesta demokratiamielenosoituksiin.

Lai erosi aiemmin tällä viikolla Next Digital -yhtiön hallituksesta. Yhtiö julkaisee hänen perustamaansa Apple Daily -lehteä, joka on usein ja näkyvästi kritisoinut Kiinaa.