Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi viikko alkaa poutaisessa pakkassäässä lähes koko maassa

Uusi viikko alkaa Ilmatieteen laitoksen mukaan poutaisessa pakkassäässä lähes koko maassa. Maan pohjoisosiin on luvassa laajasti selkeää säätä ja 10–25 pakkasastetta, mutta mitä etelämmäksi tullaan sitä pilvisempää ja lauhempaa säätä on luvassa.

– Maan eteläosiin on luvassa muutama pakkasaste ja keskiosiin 5–10 pakkasastetta. Maan keskiosissa voi pilviverhokin repeillä paikoitellen, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Hannu Valta sanoi STT:lle.

Vain lounaissaaristossa lämpötila näyttäisi maanantaina pysyttelevän nollassa tai sen yläpuolella.

Suuria lumimääriä ei näyttäisi olevan ensi viikolla tulossa, mutta Suomenlahdella kylmän idänpuolisen ilmavirtauksen myötä syntyviä lumikuuroja voi sataa etelärannikoille. Samoin Kaakkois-Suomi voi saada lisää lunta Laatokalla syntyvistä lumikuuroista.

– Talvinen sää näyttäisi jatkuvan koko viikon tai oikeastaan niin pitkälle kuin uskaltaa ennustaa, Valta sanoo ja muistuttaa, että kymmenen vuorokauden jälkeen ennusteet alkavat olla jo hyvin epävarmoja.

Viikon loppupuolella on luvassa kylmenevää säätä. Maan eteläosiin on luvassa 5–10 pakkasastetta ja maan keski- ja pohjoisosiin tätä kireämpiä pakkasia. Lounaissaaristo ja Ahvenanmaa voivat nekin saada loppuviikosta lumipeitteen ilmojen kylmetessä.

– Aika talvisissa merkeissä tässä nyt mennään. Talvi on päässyt vauhtiin koko maassa, Valta summaa.