Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hongkongissa on pidätetty kansallisen turvallisuuslain perusteella kymmeniä opposition edustajia

Hongkongissa on pidätetty kansallisen turvallisuuslain perusteella kymmeniä opposition edustajia. Kyseessä on tähän mennessä suurin Manner-Kiinan hallinnon kriitikoihin kohdistuva poliisioperaatio.

Opposition edustajat ja puolueet vahvistivat Facebook- ja Twitter-tileillään ainakin noin 48 pidätystä, joista valtaosaa on perusteltu epäilyllä valtionvastaisesta toiminnasta. Kaksi nimettömänä pysyttelevää poliisilähdettä on puolestaan kertonut uutistoimisto AFP:lle, että noin 50 ihmistä on pidätetty.

Parhaillaan vankilassa olevan tunnettu demokratia-aktivisti ja mediamoguli Joshua Wong on kertonut Facebookissa, että hänen kotinsa on tutkittu. Lisäksi kansallisen turvallisuuden yksikkö on tutkinut ainakin ihmisoikeustapauksista tunnetun lakifirman. AFP:n tietojen mukaan firmalle työskentelevä yhdysvaltalainen asianajaja olisi pidetty. Kyseessä olisi ensimmäinen kerta, kun Yhdysvaltain kansalainen on pidätetty uuden turvallisuuslain perusteella.

Kiinan ote Hongkongista on entisestään kiristynyt kiistellyn turvallisuuslain myötä.