Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Finnairin joulukuun matkustajamäärä putosi 92 prosenttia vuoden takaisesta

Maailmanlaajuisen koronapandemian koettelema Finnair kuljetti joulukuussa 92 500 matkustajaa, mikä oli 92 prosenttia vähemmän kuin vuoden 2019 joulukuussa. Marraskuuhun verrattuna Finnairin matkustajamäärä nousi kuitenkin lähes yhdeksän prosenttia.

Matkustajamäärät laskivat Aasian-liikenteessä vuositasolla 98 prosenttia, Euroopan-liikenteessä 93 prosenttia ja kotimaanliikenteessä 82 prosenttia. Pohjois-Amerikan liikenteessä matkustajamäärät laskivat täydet sata prosenttia, sillä Finnair ei lentänyt Pohjois-Amerikkaan joulukuussa.

Finnair lensi päivittäin keskimäärin 75 lentoa, mikä oli 21,5 prosenttia joulukuun 2019 lentomäärästä.

Myydyillä henkilökilometreillä mitattuna Finnairin liikenne laski vuoden takaisesta 96 prosenttia.

Myydyt henkilökilometrit laskivat 98 prosenttia Aasian-liikenteessä, täydet sata prosenttia Pohjois-Amerikan-liikenteessä, 94 prosenttia Euroopan-liikenteessä ja 79 prosenttia kotimaanliikenteessä.

Finnairin matkustajakäyttöaste laski 47 prosenttiyksikköä 30 prosenttiin.

Aasian-liikenteen matkustajakäyttöaste oli 12 prosenttia, mutta sitä tukivat vahvat rahtioperaatiot ja korkea rahdin käyttöaste. Euroopan-liikenteen matkustajakäyttöaste oli 50 prosenttia ja kotimaanliikenteen 52 prosenttia.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.