Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Indonesian liikenneministeri: Kadonneen matkustajakoneen uskotaan syöksyneen mereen – koneessa oli 62 ihmistä

Tänään kadonneessa Sriwijaya Airin matkustajakoneessa oli yhteensä 62 ihmistä, kertoo Indonesian liikenneministeri.

Liikenneministerin mukaan kone on todennäköisesti pudonnut alas. Turman syystä ei ole vielä tarkempaa tietoa. Sää oli koneen noustessa sateinen.

Indonesialaisen Sriwijaya Airin lento SJ182 katosi aiemmin tänään tutkasta Jaavanmerellä. Kone oli matkalla Indonesian pääkaupungista Jakartasta Pontianakiin Borneolle. Lentokone menetti ennen katoamistaan nopeasti korkeutta, yli 3 000 metriä alle minuutissa.

Kone oli noussut ilmaan vain muutamia minuutteja ennen katoamistaan.

Koneen etsintä- ja pelastustyöt ovat parhaillaan käynnissä. New York Timesin mukaan Indonesian viranomaiset uskovat löytäneensä koneen osia merestä, mutta etsintöjä on häirinnyt pimeys.

Flightradar24:n mukaan kadonnut kone on mallia Boeing 737-500 ja ollut käytössä vuodesta 1994.

Paikallismedian mukaan merestä voitu löytää koneen osia

Paikalliset kalastajat kertoivat jo aiemmin paikalliselle kanavalle Kompas TV:lle löytäneensä mahdollisia koneen osia läheltä Jakartan rannikkoa.

CNN Indonesian mukaan merestä olisi löydetty kaapeleita, farkkujen riekaleita ja metallinpalasia. Vielä ei ole vahvistettu, ovatko löydökset kadonneesta lentokoneesta.

Boeing-kone putosi Jaavanmereen Indonesiassa pari vuotta aiemmin

Indonesiassa tapahtui vain parisen vuotta sitten toinen, tuhoisa lentoturma, jossa Boeingin kone oli myös osallisena.

189 ihmistä kuoli lokakuussa 2018, kun halpalentoyhtiö Lion Airin Boeing 737 Max putosi Jaavanmereen. Myös Lion Airin kone oli lähtenyt lentoon Jakartan lentokentältä. Kone putosi Jaavanmereen noin 12 minuuttia nousun jälkeen.

Boeingin 737 Max -konemalli joutui lentokieltoon sen jälkeen, kun Etiopiassa Ethiopian Airlinesin koneelle sattui samankaltainen turma maaliskuussa 2019.

Konemalli palasi hiljattain liikenteeseen Yhdysvalloissa.