WP: Trump painosti joulukuussa Georgian vaalien selvitysmiestä "löytämään petoksen"

Trump on marraskuun jälkeen soittanut ainakin kolme painostuspuhelua Georgian osavaltion viranomaisille. AFP / LEHTIKUVA

STT

Yhdysvalloissa väistyvä presidentti Donald Trump vaati Georgian osavaltion presidentinvaalien selvitysmiestä "löytämään petoksen" puhelinkeskustelussa joulukuussa, kirjoittaa Washington Post -lehti.

Jos selvitysmies petoksen löytäisi, hänestä tulisi Trumpin mukaan "kansallissankari", kertoi nimettömänä pysyttelevä lähde lehdelle.

Trump soitti vähän ennen joulua, kun vaaleja tutkiva henkilö oli selvittämässä syytöksiä presidentinvaalien äänestysvilpistä Atlantan esikaupunkialueella, lähde kertoo.

Lakiasiantuntijoiden mukaan presidentin pyrkimys vaikuttaa meneillään olleeseen tutkintaan saattaa olla verrattavissa esimerkiksi oikeudenkäytön estämiseen. Tosin he varoittivat, että tätä voisi olla vaikea näyttää toteen.

Georgian osavaltion ylin vaaliviranomainen Brad Raffensperger vahvisti Washington Postille Trumpin soiton 23. joulukuuta. Hän sanoi, ettei tunne presidentin ja selvitysmiehen käymän keskustelun yksityiskohtia. Kuitenkin Raffenspergerin mukaan on asiaankuulumatonta, että Trump yritti sekaantua asiaan.

– Kyse oli meneillään olleesta tutkimuksesta. Mielestäni vaaleilla valitun viranomaisen ei pitäisi sekaantua sellaiseen prosessiin, Raffensperger sanoi.

Marraskuisesta vaalipäivästä lähtien Trump on soittanut ainakin kolmasti Georgian osavaltion viranomaisille ja pyrkinyt kumoamaan presidentiksi valitun Joe Bidenin voiton.

Kommentoi

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka