Ajokeli pysyy huonona suuressa osassa maata, Etelä- ja Lounais-Suomeen ennustetaan "poikkeuksellisen runsasta" lumisadetta

Illalla Suomeen leviää lounaasta voimakas lumipyry, joka huonontaa ajokeliä entisestään. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

Ilmo Ilkka, Saara-Miira Kokkonen / STT

Ajokeli on tänään huono suuressa osassa maata lumisateen sekä lumisten ja liukkaiden tienpintojen vuoksi, varoittavat Tieliikennekeskus ja Ilmatieteen laitos.

Raideliikenteessä ja Uudenmaan alueen tieliikenteessä on kuitenkin toistaiseksi vältytty pahemmilta ongelmilta.

Fintraffic Raiteelta kerrotaan STT:lle, että tilanne rautateillä on tällä hetkellä rauhallinen.

Lunta on satanut Ilmatieteen laitoksen mukaan monilla alueilla noin kahdeksan senttiä.

– Eilisillasta alkaen eniten lunta on tullut Porvoon Harapakassa, jossa on mitattu 11 senttiä. Lisäksi muun muassa Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja Juupajoella on mitattu yhdeksän senttiä. Viimeöiset lumiaseet osuivat Uudeltamaalta pohjoisluoteeseen ulottuvalle linjalle, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Ari Mustala kertoo STT:lle.

Merellä on Mustalan mukaan kovan tuulen varoitus, Selkämerellä jopa myrskyä. Tänään ajokeli on huono Etelä-Suomessa, Pirkanmaalla sekä Keski-Suomessa.

Ensi yönä lisää lunta

Huomenna Varsinais-Suomen, Kymen, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen ja Satakunnan alueilla on Mustalan mukaan odotettavissa jopa erittäin huonoa liikennesäätä. Etelä-Savon ja Etelä-Savon alueilta Pohjois-Pohjanmaan länsiosiin sekä Pohjanmaalle on luvassa huonoa ajokeliä.

– Seuraava lumisadealue saapuu iltayöllä Lounais-Suomeen, josta se leviää Etelä- ja Länsi-Suomeen. Koko huomisena päivänä ja vielä keskiviikkonakin pyryttää voimakkaasti. Samalla on tulossa voimakasta idän ja kaakon välistä tuulta.

Ilmatieteen laitos kuvailee alkuviikon lumisadetta "poikkeuksellisen runsaaksi".

Laitoksen mukaan suurimmat lumikertymät saadaan Rauma–Lahti-linjan eteläpuolella, missä voi kolmen vuorokauden aikana maanantaista keskiviikkoon kertyä yhteensä 30–40 senttiä lunta, paikoin jopa 50 senttiä.

Varsinkin lounaassa lumisade voi olla märkää ja herkästi puihin tarttuvaa, jolloin puiden taipumisesta sähkölinjoille voi aiheutua sähkökatkoja.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka