Altavastaajana kuntavaaleihin lähtevä keskusta avaa vaalikeväänsä – puolue ajaa kuntiin niin etätyömahdollisuuksia kuin "järkivihreyttä"

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko pitää linjapuheensa kello 10:n jälkeen. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

Ilkka Hemmilä / STT

Pienten kuntien perinteinen valtapuolue keskusta järjestää vaalistarttinsa tänään.

Puolueen puheenjohtaja Annika Saarikko pitää linjapuheensa kello 10:n jälkeen. Tilaisuudessa puolue esittelee myös uuden sloganinsa.

Keskusta lähtee kevään kuntavaaleihin poikkeuksellisen heikoista asetelmista. Ylen kevään ensimmäisessä kuntavaaligallupissa puolue oli neljäntenä noin 13 prosentin kannatuksella.

Kyselytulos on noin 4,5 prosenttiyksikköä heikompi kuin puolueen ääniosuus viime kuntavaaleissa. Valtakunnallisesti puolue oli silloin kolmanneksi suurin mutta kuntakohtaisesti se oli perinteiseen tapaan suurin puolue valtaosassa Suomen kunnista.

Keskusta kärsi pääministeritaipaleen jälkeen rökäletappion kevään 2019 eduskuntavaaleissa, ja niiden jälkeen puolueen suosio on eduskuntavaaligallupeissa laskenut entisestään runsaan 10 prosentin tasolle.

Puolue on jo julkaissut oman kuntavaaliohjelmansa . Puolue kertoo ajavansa hyvän elämän tasa-arvoisten mahdollisuuksien turvaamista kaikkialla Suomessa, etätyömahdollisuuksien parantamista, perheiden tarpeiden huomiointia sekä "järkivihreyttä".

Keskustan vaaliohjelmasta löytyy maininta niin lähikoulujen ja -päiväkotien puolustamisesta kuin etäkoulun ainakin osittaisesta mahdollisuudesta harvaan asutuilla tai vaikeasti saavutettavilla alueilla.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka